Zwembaden

Nieuwe lessen zwemABC starten in september 2017
Nieuwe lessen zwemABC starten in september 2017 - 23-08-2017

 

In September starten de nieuwe zwemlessen. Er is nog (beperkt) ruimte in deze nieuwe beginnersgroepen en er is dus gelegenheid voor opgave van uw kind. Op de onderstaande link leest u meer  informatie op welke lesdagen en in welk zwembad er nog ruimte is.

 

https://www.bvsport.nl/1/zwemmen/15/zwemabc

Gebruik meerbadenkaarten Kalverdijkje
Gebruik meerbadenkaarten Kalverdijkje - 14-08-2017

De onderstaande in het Kalverdijkje aangeschafte kaarten zijn als volgt wel / niet te gebruiken in zwembad de Blauwe Golf:

 

 

meerbadenkaarten                 niet te gebruiken in de Blauwe Golf

 

kwartaalabonnementen          wel te gebruiken in de Blauwe Golf

jaarabonnementen                 wel te gebruiken in de Blauwe Golf

 

Per 3 september zijn ook de kwartaal - jaarabonnementen die zijn aangeschaft in zwembad Kalverdijkje ook alleen maar geldig in zwembad Kalverdijkje.

 

 

 

 

Ruim baan voor banenzwemmen!!
Ruim baan voor banenzwemmen!! - 03-08-2017

Met ingang van de start van het nieuwe seizoen, zaterdag 2 september, verruimt bv SPORT de openingstijden van het 25 – meter bassin.


Vooral de extra opening op het einde van de middag is een extra aanvulling op het huidige aanbod.

Hierdoor bieden de zwembaden Blauwe Golf, Kalverdijkje en sportcentrum It Gryn ruime openingstijden voor het banenzwemmen.

Zone indeling

Om voor iedere zwemmer het banenzwemmen tot een succes te maken gaan we een het 25-meter bassin opdelen in 3 verschillende zones: recreatieve banenzwemmers, sport banenzwemmers en de topsport banenzwemmers. Voor de laatste 2 categorieën hanteren we het ‘rondje zwemmen’ (rechts van de baan heen en links weer terug.)

Deze banen worden gescheiden middels een drijflijn.

Afhankelijk van het aantal zwemmers kunnen de banen qua categorie aangepast worden.

Rookvrije sportaccomodaties en -terreinen bv SPORT
Rookvrije sportaccomodaties en -terreinen bv SPORT - 26-07-2017

bv SPORT neemt met rookvrije sportaccommodaties en -terreinen een volgende stap op weg naar een rookvrije generatie.  

 

Iedereen van jong tot oud kan sporten in en op de sportaccommodaties van bv SPORT in Leeuwarden en omstreken en kan zodoende werken aan een gezonde leefstijl. Bij de gezonde leefstijl hoort ook niet-roken; roken en sporten gaan wat ons betreft niet samen. Vandaar dat we vanaf het nieuwe sportseizoen een volgende stap zetten in onze bijdrage aan het creëren van een rookvrije generatie!

 

Per 1 september hebben de volgende sportaccommodaties rookvrije zones: Sportcentrum Kalverdijkje, Sportcentrum Rengers, Sportcentrum it Gryn, Sporthal de Twine, Sporthal Julianlaan en Sporthal Nylân. Deze rookvrije zones zijn te herkennen aan opvallende bordjes.

 

Naast bovengenoemde sportaccommodaties wordt per september ook het terrein rondom het hoofdkantoor van bv SPORT uiteraard rookvrij. De buitensportaccommodaties volgen dan met ingang van 2018. In de komende periode zullen we gebruikers en medewerkers er op gaan wijzen dat deze rookvrije terreinen langzaam ingevoerd gaan worden.

 

Daarnaast bieden we zowel onze medewerkers als de leden van de sportverenigingen die gebruik maken van onze complexen de gelegenheid een cursus stoppen met roken te volgen. Op deze manier hopen we bij te dragen aan een rookvrije generatie, in ieder geval in onze sportieve omgeving!