Waarom zwemles bij bv SPORT?

Waarom zwemles bij bv SPORT?

  1. bv SPORT heeft de erkenning 'Erkend Opleidings- en Exameninstituut Nationale Zwemdiploma's' dat is uitgegeven door de Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ) en biedt daarmee hoogwaardige kwaliteit zwemABC-lessen aan.  
  2. Door 1 keer per week 1 uur zwemles aan te bieden hebben de kinderen langere oefenmomenten per keer en worden de vorderingen snel zichtbaar. Dit is goed voor het zelfvertrouwen van de kinderen. Eén uur zwemles wordt zo gepland dat de juiste concentratiemomenten van de kinderen kunnen worden benut. Deze momenten worden afgewisseld met spelmomenten en een zogenoemde plaspauze.
  3. Elke groep heeft een vaste zwemonderwijzer die bij de groep blijft tot het kind een A-diploma gehaald heeft, gemiddeld is dit 50 lessen.
  4. De vorderingen van de kinderen worden regelmatig getoetst. Deze vorderingen worden bijgehouden in een leerlingvolgsysteem. Door middel van een persoonlijke inlogcode kunnen de scores bekeken worden.
  5. bv SPORT biedt u de mogelijkheid om met uw kind op verschillende dagen te oefenen in de zwembaden. Dit is voor alle niveau's en B/C. Kinderen die zwemles bij bv SPORT volgen mogen bij het oefenzwemmen gratis naar binnen. 
    Kijk voor alle informatie en tijden van het oefenzwemmen op de pagina oefenzwemmen.
  6. Tevens krijgt uw kind met de zwempas gratis toegang tot het recreatief zwemmen tijdens de openingstijden van de zwembaden Blauwe Golf, Kalverdijkje en It Gryn. Ook krijgt uw kind een gratis zwemtas.
  7. bv SPORT organiseert 1 x per maand diplomazwemmen, voor zowel het A-, B- als C-diploma. Volop mogelijkheden om af te zwemmen dus! In de meeste gevallen kan uw kind voor een volgend diploma direct door met zwemles.

  8. Wij conformeren ons aan de gedragscode zwembadbranche. Bij deze gedragscode hoort ook een landelijk meldpunt. Hier kunt u terecht als u ondervindt (of denkt) dat er afgeweken wordt van de geldende regels en de waarden en normen. 

Lessysteem

Onze zwemABC-methode kent 5 niveaus in verschillende baden.

Er zijn kinderen die zich snel thuis voelen in het water, maar ook kinderen die een bepaalde angst moeten overwinnen of die motorisch wat meer moeite hebben om mee te komen. Deze factoren zijn bepalend voor het aantal zwemlessen dat uw kind nodig heeft voordat het zwemdiploma gehaald kan worden. 

Gedurende het zwemlestraject worden de vorderingen van uw kind door ons bijgehouden in het leerlingvolgsysteem. Als u meerdere kinderen op zwemles heeft zitten, kunt u per kind bekijken op welk niveau er gewerkt wordt en welke vaardigheden (mogelijk) extra aandacht nodig hebben. Dit kunt u allemaal thuis volgen. Ontwikkeld uw kind zich sneller ten opzichte van het reguliere traject, dan wordt uw kind in een hoger niveau geplaatst. Andersom geldt dit natuurlijk ook. Zo kunnen we de zwemles goed afstemmen op uw kind(eren). 

Licentie zwem-ABC

bv SPORT is in het bezit van de Licentie Zwem-ABC en voldoet daarmee aan de nieuwste kwaliteitscriteria om zwemles te mogen geven voor het Zwem-ABC, de Nationale Zwemdiploma's. Zwemlesaanbieders met de Licentie Zwem-ABC op zak handelen volgens de nieuwe kwaliteitstandaard van de zwembadbranche en worden getoetst op zaken als: is de wet- en regelgeving in orde, is de zwemonderwijzer gescreend, voldoende opgeleid en in het bezit van een VOG, maar ook of u als ouder voldoende zicht hebt op de vordering van uw kind. Met het behalen van deze licentie kunt u er op vertrouwen dat al deze zaken binnen bv SPORT gewaarborgd zijn. Meer informatie omtrent de licentie Zwem-ABC vindt u hier.