Sportoverzicht

  • Tonen als tegels
  • Tonen als blokken
  • Tonen als lijst

Zoek je sport

Kom jij ons team Financiën versterken?
Kom jij ons team Financiën versterken? - 02-06-2017

bv SPORT is per 1 juli a.s. op zoek naar een coördinator Financiële administratie/ ICT en Front Office.  Geïnteresseerd? Bekijk hier de vacature en solliciteer! 

Sportkamp sportenspel
bv SPORT organiseert 3e editie (bv) SPORT-Kamp! - 11-05-2017

Na het succes van de afgelopen 2 jaar organiseert  bv SPORT ook deze zomervakantie weer het (bv) SPORT-Kamp! In de eerste week van de zomervakantie, dinsdag 25 t/m donderdag 27 juli 2017, kunnen basisschoolleerlingen weer 3 dagen lang deelnemen aan allerlei leuke sport- en spelactiviteiten! Daarnaast eten en slapen ze in sportcentrum Kalverdijkje. Het (bv) SPORT-Kamp heeft maar een beperkt aantal plaatsen dus wil je meedoen, geef je dan snel op!

Uitnodiging meedenken Vrijwilligersplatform, sportorganisaties
Uitnodiging meedenken Vrijwilligersplatform, sportorganisaties - 20-04-2017

In samenwerking met Support Fryslân, Stichting AanZet en de gemeente Leeuwarden ontwikkelt WELLZO een vrijwilligersplatform dat de huidige vacaturebank zal vervangen. Op dit platform wordt naast de vrijwilligersvacatures ook ruimte geboden voor individuele vraag en aanbod. Vrijwilligersorganisaties zijn een belangrijke gebruiker van dit platform. Om ervoor te zorgen dat het voldoet aan de behoeftes van de toekomstige gebruikers, vragen wij ook u als organisatie om mee te denken.

Op 8 mei van 17:00 tot 19:30 nodigen wij uw organisatie uit om deel te nemen aan een gesprek bij, Emmastate, Restaurant ‘’De Ohm Van Emma’’, Emmakade 59 te Leeuwarden


Natuurlijk zorgen wij voor een hapje en drankje voor de inwendige mens.

 

U kunt uw organisatie hier aanmelden. Vooraf ontvangt u een agenda met meer informatie.

Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met Marischa Oosterbos van WELLZO Vrijwilligerswerk, vrijwilligerswerk@wellzo.frl/06-13966677

Ook de input van sportverenigingen e.a. sportorganisaties die met vrijwilligers werken zijn hierbij van groot belang.

Volg een (bij)scholing bij de Academie voor Sportkader
Volg een (bij)scholing bij de Academie voor Sportkader - 10-03-2017

Het nieuwe jaar is inmiddels in volle gang en dat betekent: nieuwe kansen en mogelijkheden op (bij)scholingsgebied!
De Academie voor Sportkader organiseert interessante (bij)scholingen bij jou in de buurt. Lees verder voor meer informatie en schrijf je snel in, want vol=vol!

 

4 inzichten over trainerschap

 

Wil je binnen korte tijd flink groeien in je rol als trainer of coach? Tijdens deze (bij)scholing krijg je binnen één dagdeel praktische handvatten om je sporters effectiever te begeleiden en een inspirerende, veilige sportomgeving te creëren.
Structureren, stimuleren, individuele aandacht geven, regie overdragen. Uit onderzoek in opdracht van VSK blijkt dat deze vier punten van groot belang zijn voor de relatie tussen trainer en sporter. En het goede nieuws is: aan de hand van deze punten kun je je eigen functioneren als trainer of coach in korte tijd aanscherpen en verbeteren.
Tijdens deze bijscholing breng je je sterke én je ontwikkelbare punten met betrekking tot deze vier inzichten in kaart en reflecteer je op je eigen rol als trainer. Je leert daardoor hoe je je kwaliteiten het best kunt inzetten, ook in lastige situaties. Bijvoorbeeld bij het aanspreken van sporters op hun gedrag of door sporters eigen verantwoordelijkheid te geven tijdens een training. Schrijf je nu in voor deze (bij)scholing in Heerenveen op 18 april!

 


Vertrouwenscontactpersoon

 

Seksuele intimidatie en ongewenst gedrag zijn al lang geen nieuw begrippen meer in Nederland. Ook binnen de sport komt het voor. Al snel denken we hierbij aan jonge sporters die slachtoffer zijn geworden van volwassen begeleiders. Maar het vindt ook plaats tussen sporters onderling, of tussen begeleiders. Het is niet gemakkelijk voor mensen om melding te maken van ongewenste intimidatie, laat staan voor kinderen. Het kan daarom heel erg nuttig zijn om een vertrouwd aanspreekpunt te hebben binnen de vereniging of sportbond.
Tijdens deze scholing wordt aandacht besteed aan de positie die de vertrouwenscontactpersoon inneemt wanneer er sprake is van een klacht. Er wordt ingegaan op de adviezen en de verwijzingen die mogelijk zijn. De cursus is niet alleen theoretisch, maar ook praktisch. Zo worden er praktische gesprekstechnieken geoefend. Al met al een veelzijdige training waarin de verschillende kanten van het werk van de vertrouwenscontactpersoon worden toegelicht en geoefend. De opleiding wordt afgesloten met een certificaat. Schrijf je via deze link nu in en start op 20 mei!

 

 

Geplande (bij)scholingen

 


28 maart 2017 Zwolle

4 inzichten over trainerschap


1 april 2017 Amersfoort

Vertrouwenscontactpersoon


9 mei 2017 Zwolle

Inzicht in trainer-sporter-interactie


 

 

 

 

 

Workshop “De kansen voor 50+ sport”
Workshop “De kansen voor 50+ sport” - 28-02-2017

We kennen ze allemaal, volwassenen die nu niet sporten maar dat eigenlijk wel zouden willen. Uit onderzoek blijkt dat een groot deel, juist ook vanaf 50 jaar en ouder, wel zou willen sporten. In deze workshop gaan we specifiek in op de groep 50plussers, niet vanwege de leeftijd, maar vanwege hun levensfase en om goed aan te sluiten op hun motieven en (fysieke) capaciteiten. Want we hebben als sportaanbieders veel te bieden aan deze groep. En het gaat om een grote groep*. 

 

Hoe organiseert uw vereniging (sport)aanbod voor 50plussers? Bent u zich bewust van de mogelijkheden? Wellicht als geheel nieuwe doelgroep voor de club óf om nog meer 50plussers aan de club te binden? Wie zijn ze en wat willen ze? Kan je het sportaanbod meer kenbaar maken of misschien iets nieuws opzetten? Wellicht samen met sportverenigingen van andere takken van sport?

 

* Nederland vergrijst. Niet alleen wordt de groep 50plussers groter, maar ook worden de ouderen steeds ouder. Het aantal 65-plussers gaat van 2,8 miljoen in 2013 naar 3,8 miljoen in 2025. Volgens het CBS is in 2040 43% van bevolking 50plus.

 

Motieven 50 plussers

In deze workshop gaan we in op de zo diverse groep ‘50plusser’. Wat zijn hun motieven om te gaan sporten, hoe kun je ze het beste benaderen en waarop moet je letten bij de organisatie van de activiteiten.

 

De workshop is bedoeld voor sportaanbieders die de intentie hebben om met 50plussport aan de slag te gaan of dat al doen en willen intensiveren. En voor sportaanbieders die willen samenwerken, o.a. met andere sporttakken.

 

Ook als uw vereniging al deelnemers heeft in de leeftijdsgroep 50 jaar en ouder is het goed om aan de workshop mee te doen. Voor de vernieuwde inzichten, maar ook om collega-bestuurders te ontmoeten die hun aanpak met je willen delen. Bovendien gaan we expliciet in op het aangaan van samenwerking met andere sportverenigingen of organisaties in de buurt (b.v. zorgverleners, welzijns- of ouderenverenigingen). We staan stil hoe je zo’n samenwerking kunt opstarten en wat het kan opleveren.

 

Organisatie

De workshop is interactief, we gaan samen in gesprek, met afwisseling van nieuwe kennis/data, voorbeelden, discussie, uitwisselen van visie & ervaringen en korte opdrachten om de vertaling te kunnen maken naar de eigen club. De bedoeling is dat u na afloop meteen in de club de bevindingen kunt delen en u al voorzichtig keuzes hebt gemaakt waar de kansen voor de vereniging liggen en hoe u dit kan aanpakken.

 

Over de experts

De workshop wordt gegeven door een expert op 50plussport en een expert in samenwerking en veranderingsprocessen specifiek bij sportaanbieders. Na afloop ontvangt u een stappenplan 50plussport, waarmee u meteen aan de slag kunt.

 

N.B. Bij bevestiging van deelname: We vragen u om een foto mee te nemen van een sportactiviteit die u al organiseert voor 50plussers of van een persoon uit de doelgroep waarvoor u iets wilt gaan organiseren.

 

De bijeenkomst wordt georganiseerd op 9 mei a.s. Deelname kost € 15,- en aanmelden kan via https://www.academievoorsportkader.nl/bijeenkomsten/academie-voor-sportkader/generieke-leertrajecten/de-kansen-van-50-sport-leeuwarden?formulierType=AANMELDEN

Team Sportontwikkeling in de Doorloper van de Huis aan Huis
Team Sportontwikkeling in de Doorloper van de Huis aan Huis - 10-02-2017

Team Sportontwikkeling van bv SPORT stond in de Doorloper van de Huis aan Huis van woensdag 8 februari. Benieuwd naar het artikel? Lees het hier!

Er zijn geen evenementen gepland.