Sportoverzicht

  • Tonen als tegels
  • Tonen als blokken
  • Tonen als lijst

Zoek je sport

Er zijn geen evenementen gepland.
Leer zeilen in 5 avonden
Leer zeilen in 5 avonden - 09-04-2019

Lekker in de frisse lucht en op het water! Genieten! Wil jij ook (leren) zeilen? Heb je een verstandelijke handicap? En ben je 16 jaar of ouder? In een cursus van vijf avonden leer je de basis van het zeilen!

 

Je kunt je tot en met 3 mei 2019 inschrijven via www.sportfryslan.nl/g-zeilen.

 

Meer weten? Download dan hier de flyer.

Prijswinnaars vlogchallenge
Kindcentrum Trianova wint vlogchallenge van bv SPORT - 04-04-2019

Kindcentrum Trianova uit Leeuwarden kreeg op donderdag 4 april 2019 een waardebon van € 200,, te besteden bij Decathlon Leeuwarden, uitgereikt door Silvan de Vries, kinderburgemeester van de gemeente Leeuwarden. Zij wonnen hiermee de eerste prijs bij de vlogchallenge die bv SPORT eerder uitschreef in het kader van de Week voor de Gezonde Jeugd van 11 t/m 15 maart 2019.

 

De tweede prijs ging naar IKC Aventurijn, zij wonnen daarmee een waardebon van € 150,- en de derde prijs, een waardebon van € 100 ging naar de Sint Thomasschool. Er werden tien vlogs ingestuurd, waaruit een deskundige jury een keuze maakte. “Het was een lastige keuze, alle inzendingen zijn leuk, creatief én laten goed zien wat de school doet om kinderen meer te laten bewegen, maar we moesten toch kiezen!” aldus de jury.

 

“Kindcentrum Trianova heeft gewonnen omdat ze hebben laten zien dat de hele school in beweging is, van de kleuters tot en met groep 8. En niet alleen op het plein, maar ook tijdens de reken- en taallessen zijn ze in beweging. Super!”

Voor OBS De Wester en Leeuwarder Schoolvereniging was er een eervolle vermelding. Zij gingen naar huis met een flag football set van de Decathlon.

Finales Cruyff Court 6 vs 6 gespeeld
Finales Cruyff Court 6 vs 6 gespeeld - 28-03-2019

De finales van het jaarlijks terugkerende voetbalevenement op het Cruyff Court in de Leeuwarder wijk Heechterp – Schieringen werden gespeeld op woensdag 27 maart 2019. Bij de jongens won het team ‘Wynwizer 8a jongens’ en bij de meisjes ‘Wynwizer 8b meisjes’. Deze teams gaan door naar de regiofinales.

 

Minstens zo belangrijk tijdens het toernooi is het thema ‘respect’. Onder toeziend oog van wethouder Hilde Tjeerdema tekenden de teamcaptains van de verschillende teams de ‘respectvlag’.

 

Respect Awards

Ook werden de Respect Awards uitgereikt. Deze zijn gewonnen door ‘Het Palet 2 jongens’ en ‘Plataanschool meiden’. Gedurende elke wedstrijd van het toernooi geven de scheidsrechters respectpunten per team. Op hun wedstrijdkaartje geven ze de score aan van 1 punt (onsportief) tot 5 punten (sportief). Na afloop van de wedstrijden beoordeelt de organisatie alle teams op hun gedrag buiten de wedstrijden om én het gedrag van de supporters (maximaal 5 punten).

Cursus Leider Sportieve Recreatie (LSR) van start!
Cursus Leider Sportieve Recreatie (LSR) van start! - 13-03-2019

Achttien enthousiaste deelnemers zijn eind februari gestart met de cursus Leider Sportieve Recreatie. Tijdens deze cursus leer je op een leuke, interactieve manier sport- en spelactiviteiten leiden voor verschillende doelgroepen.

 

De eerste indruk van de deelnemers was goed! "Ik vond het erg leuk, de spellen waren leuk om te doen!" reageert één van de deelnemers. "Vooral het achtvakkenspel vond ik erg leuk", vertelt één van de andere cursisten.

 

De groep cursisten is een mix van Mbo-studenten Sociaal Werk aan ROC De Friese Poort en inwoners uit de gemeente Leeuwarden die zichzelf hebben aangemeld. Lennart Adema, buurtsportcoach vertelt: “Het is een meerwaarde voor beide groepen dat ze samen de cursus volgen, ze leren daardoor ook weer van elkaar.”

De cursus duurt nog tot en met juli 2019.

bv SPORT organiseert cursus MVKT
bv SPORT organiseert cursus MVKT - 28-02-2019

Voor (sport)verenigingen zijn vrijwilligers onmisbaar. Toch blijkt het lastig om nieuwe vrijwilligers te werven. Om sportverenigingen hierbij te ondersteunen organiseert bv SPORT vanaf 27 maart 2019 in Sportcentrum Kalverdijkje de cursus ‘Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd’ (MVKT).

 

“Vanuit de sportverenigingen kregen we te horen dat er behoefte is aan ondersteuning op het gebied van vrijwilligersbeleid en –werving”, vertelt Sido de Schiffart, coördinator Sportontwikkeling bij bv SPORT. “De cursus MVKT is ontwikkeld door Sportservice Nederland en wordt gegeven door daarvoor opgeleide cursusleiders van onder andere Sport Fryslân. De cursus biedt gegarandeerd resultaat; sportverenigingen scoren binnen de kortste keren nieuwe vrijwilligers!”

 

Inzicht in taken en beleid

Tijdens de cursus wordt onder andere aandacht besteed aan waar binnen de vereniging behoefte aan is. “Door meer inzicht te krijgen, weet je beter wat er nodig is en kun je effectiever nieuwe vrijwilligers aantrekken.” Andere onderwerpen die aan bod komen zijn het verbeteren van het imago van vrijwilligerswerk en het persoonlijk betrekken van leden en ouders van jeugdleden bij de vereniging.

 

De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten. “We vragen verenigingen om met minimaal twee en maximaal vier mensen deel te nemen aan de training. Je krijgt thuiswerk opdrachten mee en zo kun je met elkaar sparren en het vrijwilligersbeleid ook echt sámen doen.” Een online coach kijkt mee en ondersteunt het traject. Via e-learning staan deelnemers in contact met andere verenigingen, om zo kennisdeling te stimuleren.

 

“We zijn blij dat we deze training gratis kunnen aanbieden aan sportverenigingen en hopen op een grote opkomst!”

 

Aanmelden

Er is plek voor 15 (sport)verenigingen tijdens de cursus, dus wees er snel bij! Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar: sportontwikkeling@bvsport.nl. Vermeld hierbij de naam van de vereniging en de naam, functie en mailadres van de deelnemer(s).

 

Datums, tijdstip, tijdsinvestering

Vanaf 18.30 uur zijn deelnemers welkom en staan er soep en broodjes klaar. De cursus start om 19.15 uur en duurt twee uur. De datums zijn:

  • Woensdag 27 maart 2019
  • Dinsdag 16 april 2019
  • Donderdag 16 mei 2019

De laatste avond wordt gepland in overleg met de cursisten.

Buurtsportcoaches Leeuwarden organiseren vlogchallenge voor basisscholen - 28-02-2019

De buurtsportcoaches van bv SPORT, actief in gemeente Leeuwarden, organiseren van 11 tot en met 15 maart 2019 een vlogchallenge voor basisscholen.

 

“We doen dit om, tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd, aandacht te vragen voor bewegen op de basisschool”, vertelt buurtsportcoach Jolanda Frericks. “School is natuurlijk een geschikte plek om, ook buiten de gymles, lekker te spelen en sporten!”

 

Bewegen op jouw school: laat het zien!

Elke basisschool in gemeente Leeuwarden wordt uitgenodigd om een vlog van maximaal vijf minuten te maken, waarin de school laat zien wat ze doen aan bewegen buiten de gymles en uitlegt waarom dit belangrijk is. Buurtsportcoach Lennart Adema: “We zetten deze filmpjes op onze website en social media en hopen dat scholen zo elkaar gaan inspireren om meer aandacht te hebben voor bewegen.”

 

Met deelname kunnen de scholen in de prijzen vallen. “En mooie prijzen ook!” zegt Harmke Kingma, ook buurtsportcoach, enthousiast. “Decathlon in Leeuwarden heeft waardebonnen beschikbaar gesteld van € 200, € 150 en € 100. Hiermee kunnen de scholen sport- en spelmateriaal kopen om meer bewegen op school beschikbaar te maken.”

 

Per school kan één vlog ingediend worden tot en met 20 maart 2019. De prijsuitreiking is op woensdag 27 maart om 11.00 uur in de Decathlon in Leeuwarden.

 

Klik hier voor meer informatie over de vlogchallenge.