Sportoverzicht

  • Tonen als tegels
  • Tonen als blokken
  • Tonen als lijst

Zoek je sport

Ruim baan voor banenzwemmen!!
Ruim baan voor banenzwemmen!! - 03-08-2017

Met ingang van de start van het nieuwe seizoen, zaterdag 2 september, verruimt bv SPORT de openingstijden van het 25 – meter bassin.


Vooral de extra opening op het einde van de middag is een extra aanvulling op het huidige aanbod.

Hierdoor bieden de zwembaden Blauwe Golf, Kalverdijkje en sportcentrum It Gryn ruime openingstijden voor het banenzwemmen.

Zone indeling

Om voor iedere zwemmer het banenzwemmen tot een succes te maken gaan we een het 25-meter bassin opdelen in 3 verschillende zones: recreatieve banenzwemmers, sport banenzwemmers en de topsport banenzwemmers. Voor de laatste 2 categorieën hanteren we het ‘rondje zwemmen’ (rechts van de baan heen en links weer terug.)

Deze banen worden gescheiden middels een drijflijn.

Afhankelijk van het aantal zwemmers kunnen de banen qua categorie aangepast worden

Rookvrije sportaccomodaties en -terreinen bv SPORT
Rookvrije sportaccomodaties en -terreinen bv SPORT - 26-07-2017

bv SPORT neemt met rookvrije sportaccommodaties en -terreinen een volgende stap op weg naar een rookvrije generatie. 

 

Iedereen van jong tot oud kan sporten in en op de sportaccommodaties van bv SPORT in Leeuwarden en omstreken en kan zodoende werken aan een gezonde leefstijl. Bij de gezonde leefstijl hoort ook niet-roken; roken en sporten gaan wat ons betreft niet samen. Vandaar dat we vanaf het nieuwe sportseizoen een volgende stap zetten in onze bijdrage aan het creëren van een rookvrije generatie!

 

Per 1 september hebben de volgende sportaccommodaties rookvrije zones: Sportcentrum Kalverdijkje, Sportcentrum Rengers, Sportcentrum it Gryn, Sporthal de Twine, Sporthal Julianlaan en Sporthal Nylân. Deze rookvrije zones zijn te herkennen aan opvallende bordjes.

Rengers Up
bv SPORT klimt de hoogte in op indoor-klimcentrum “Rengers” - 14-07-2017

Sportcampus Leeuwarden bij sportcentrum Rengers tussen zwembad De Blauwe Golf en de Hogescholen NHL en Stenden krijgt in 2018 uitbreiding met een voor Nederland uniek klimcentrum. Leeuwarden krijgt hiermee een topaccommodatie, die voor klimsporters van alle niveaus fantastische mogelijkheden en uitdagingen biedt!

Het klimcentrum wordt door zijn vormgeving onderscheidend in de omgeving en biedt gelegenheid voor vele vormen van klimsport. Zo komt er een zogenoemde ‘boulder-ruimte’, een ‘clip and climb-center’ en een ruimte voor ‘caving’. In de 1000 m² klimoppervlak, met klimwanden tot een hoogte van 25 meter, zijn 2 ‘speedclimb’-wanden opgenomen. Langs de buitenwand kan de klimmer van meer dan 20 meter hoogte abseilen.

bv SPORT heeft de hulp ingeroepen van (top-)sportbouwer Vaessen, die eerder ook sportcentrum Rengers realiseerde. Dat heeft geresulteerd in een ingenieus ontwerp, waarin sporthallen en klimcentrum samensmelten tot ‘Rengers-UP’. Het ligt in de planning dat het klimcentrum in het najaar van 2018 haar deuren opent.

Benieuwd naar een 1e impressie van de klimhal? Bekijk het filmpje hier

bv SPORT zoekt Controller
bv SPORT zoekt Controller - 04-07-2017

Wij zoeken iemand die de kar kan trekken op onze financiële afdeling en bovendien als coördinerende verbinder het gehele team naar een hoger niveau kan tillen. Durf jij deze uitdaging aan te gaan?

Sport en beweging bij bv SPORT; plezier en toegankelijkheid voor iedereen! bv SPORT beheert en exploiteert de sportaccommodaties in de gemeente Leeuwarden en is verantwoordelijk voor het sportstimuleringsbeleid. Om dit alles voor elkaar te krijgen wordt er achter de schermen hard gewerkt aan de implementatie van verschillende financiële- en verhuurprocessen, zodat onze afnemers optimaal gemak ervaren wanneer zij van onze diensten gebruik maken.

Benieuwd naar de rest van de vacature? Bekijk hem hier en solliciteer! 

Sportkamp sportenspel
bv SPORT organiseert 3e editie (bv) SPORT-Kamp! - 11-05-2017

Na het succes van de afgelopen 2 jaar organiseert  bv SPORT ook deze zomervakantie weer het (bv) SPORT-Kamp! In de eerste week van de zomervakantie, dinsdag 25 t/m donderdag 27 juli 2017, kunnen basisschoolleerlingen weer 3 dagen lang deelnemen aan allerlei leuke sport- en spelactiviteiten! Daarnaast eten en slapen ze in sportcentrum Kalverdijkje. Het (bv) SPORT-Kamp heeft maar een beperkt aantal plaatsen dus wil je meedoen, geef je dan snel op!

Uitnodiging meedenken Vrijwilligersplatform, sportorganisaties
Uitnodiging meedenken Vrijwilligersplatform, sportorganisaties - 20-04-2017

In samenwerking met Support Fryslân, Stichting AanZet en de gemeente Leeuwarden ontwikkelt WELLZO een vrijwilligersplatform dat de huidige vacaturebank zal vervangen. Op dit platform wordt naast de vrijwilligersvacatures ook ruimte geboden voor individuele vraag en aanbod. Vrijwilligersorganisaties zijn een belangrijke gebruiker van dit platform. Om ervoor te zorgen dat het voldoet aan de behoeftes van de toekomstige gebruikers, vragen wij ook u als organisatie om mee te denken.

Op 8 mei van 17:00 tot 19:30 nodigen wij uw organisatie uit om deel te nemen aan een gesprek bij, Emmastate, Restaurant ‘’De Ohm Van Emma’’, Emmakade 59 te Leeuwarden


Natuurlijk zorgen wij voor een hapje en drankje voor de inwendige mens.

 

U kunt uw organisatie hier aanmelden. Vooraf ontvangt u een agenda met meer informatie.

Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met Marischa Oosterbos van WELLZO Vrijwilligerswerk, vrijwilligerswerk@wellzo.frl/06-13966677

Ook de input van sportverenigingen e.a. sportorganisaties die met vrijwilligers werken zijn hierbij van groot belang.

Er zijn geen evenementen gepland.