Sportoverzicht

  • Tonen als tegels
  • Tonen als blokken
  • Tonen als lijst

Zoek je sport

Er zijn geen evenementen gepland.
Sportvrijwilliger van het jaar 2018 - LOGO
Sportvrijwilliger van het Jaar 2018 - 24-08-2018

De verkiezing voor Sportvrijwilliger van het jaar 2018 is begonnen! 

Is er een vrijwlliger in jouw vereniging die zich zich extra verdienstelijk heeft gemaakt en het verdient om in het zonnetje gezet te worden? Dan is diegene misschien wel de sportvrijwilliger van het jaar 2018! Vrijwilliger hebben vaak een ontzettend belangrijke en waardevolle rol in veel sportverenigingen en zijn onmisbaar op diverse vlakken. Met de sportvrijwilliger van het jaar-verkiezing schenken wij aandacht aan al die vrijwilligers en één vrijwilliger in het bijzonder, wie dat is? Daar kun jij iemand voor nomineren!

Nominatie
Verdient een vrijwilliger in jouw vereniging het om bekroont te worden tot vrijwilliger van het jaar? Geef hem/haar dan op! Schrijf een korte motivatie waarom juist die persoon het verdient en doe daar een leuke foto bij. 
Stuur de motivatie en foto vóór 1 oktober op naar sportvrijwilligervanhetjaar@bvsport.nl

Uit alle inzendingen zal door een jury 8 vrijwilliger genomineerd worden. De jury bestaat uit Jesse Smaal, directeur van bv SPORT, de wethouder van Sport Hilde Tjeerdema, een bekende regionale sporter (wordt nog bekend gemaakt) en een buurtsportcoach van bv SPORT. Op woensdag 28 november zullen alle sportverenigingen een stem uit kunnen op de 8 genomineerden. Op basis van die stemming wordt de sportvrijwilliger van het jaar gekozen en bekroont!

De 8 genomineerden
De 8 genomineerde vrijwilligers worden in de weken voor 28 november voorgesteld in de Huis aan Huis en er zal een videoportret gemaakt worden. Deze video is ter promotie van de genomineerde en zal via social media gedeeld worden en op de verkiezingsavond getoont worden. 

Programma verkiezing Sportvrijwilliger van het jaar
Datum: Woensdag 28 november 2018
Locatie: Kalverdijkje 77A, Leeuwarden (Zwembad/Sporthal)
Ruimte: Buisinesscentrum Kalverdijkje

Tijdschema

19.30 uur - 20.00 uur Inloop
20.00 uur - 20.10 uur Opening van de avond
20.10 uur - 20.30 uur Voorstellen van de 8 genomineerden
20.30 uur - 20.45 uur Stemronde door de verenigingen
20.45 uur - 21.30 uur Spreker over actueel thema / telling van de stemmen
21.30 uur - 21.45 uur Uitreiking Vrijwilliger van het Jaar 2018
21.45 uur - 22.30 uur Afsluitende borrel

 

Walking Football: Lopend voetballen voor de 60+ers!
Walking Football: Lopend voetballen voor de 60+ers! - 09-07-2018

Gezond en vitaal blijven voor ouderen is belangrijk! Voetbal is een goede manier om goed in beweging te blijven. 

 

"Je bent zo jong als je jezelf voelt en je bent nooit te oud om te leren"

 

Met dat uitgangspunt is het project Walking Football opgezet door de KNVB. Een nieuwe voetbalvorm voor de 60-plusser die op hun oude dag nog lekker van een potje voetbal wil genieten. Walking Football wordt gespeeld op een kwart veld. De hele wedstrijd gebeurt in wandeltempo, rennen is dan ook niet toegestaan. Er mogen geen slidings gemaakt worden en de bal mag niet boven heuphoogte komen. 

Met Walking Football kun je een leven lang van voetbal genieten. Ben je graag in beweging en lijkt voetballen daar de geschikte manier voor, kom dan eens een kijkje nemen bij de introductiedag van Walking Football in Cornjum.

Op vrijdag 7 september om 9:30 uur bij voetbalclub D.T.D. in Cornjum is een eerste kennismaking. 

Na de eertste kennismaking in Cornjum volgen bij deze verenigingen 20 trainingen. Aanmelden kan bij de onderstaande verenigingen of via info@frieschevoetbalacademie.nl.

D.T.D Cornjum
v.v. Beetgum Beetgum
L.A.C. Frisia Leeuwarden
S.C. Stiens Stiens
Wykels Hallum

 

Walking Football is een samerwerking van:

S.C. Cambuur, Sport Fryslân, Nationaal Ouderen Fonds, Friesche Voetbal Academie, European Sports for All Games, KNVB, bv SPORT

Badminton toernooi 2018
Geef jouw school op voor het Gemeente Leeuwarden Badminton toernooi op 7 februari 2018! - 09-01-2018

Samen met LBC (Leeuwarder Badminton Club), BC Raak’m uit Grou en BC Stiens worden voorafgaand aan het toernooi badmintonclinics aangeboden op de basisscholen en mogen de kinderen bij de clubs meetrainen. Hierdoor worden ze optimaal voorbereid. De wedstrijdregels worden iets aangepast zodat beginnende badmintonners ook mee kunnen doen.

Vrijwilligers en materialen worden door de beide badmintonclubs geleverd en ook de Yonex Kids games (spelvormen van badminton) zullen weer een onderdeel van het toernooi vormen, zodat er naast inspanning ook ontspanning is. Voor onder andere het winnende koppel en de winnende school is er een prijs. Wil je mee doen? Geef je dan op via je school en kom kennismaken met badminton.

Scholen in Leeuwarden kunnen voor in de maand januari / eerste week februari een clinic aanvragen. In plaats van een reguliere gymles, geeft LBC dan een clinic bij jou op school!

Dus zit jij in groep 7 of 8 en wil jij clinic bij jou op school, geef dit dan aan bij je meester of juf. Hij / zij kan dan mailen naar: lbc_ccp@hotmail.com om de school aan te melden. Daarnaast organiseren de drie clubs clinics bij de clubs zelf. Alle scholen hebben hier een mail over ontvangen.

Het toernooi vindt plaats op woensdagmiddag 7 februari van 15.00 uur tot 17.30 uur in de sporthal van het Friesland College te Leeuwarden (Julianalaan 97). Zien wij je dan? Toeschouwers zijn uiteraard ook welkom!

Laatste keer bewegen voor ouderen in het Greunshiem
Laatste keer bewegen voor ouderen in het Greunshiem - 15-11-2017

Op maandag 13 november was de laatste keer Bewegen voor Ouderen in de beweegtuin voor de bewoners van het Greunshiem. Onder leiding van Jolanda Pasveer ging een groepje bewoners naar buiten om even lekker een half uurtje te bewegen. De bewoners hebben weer genoten en waren weer lekker in beweging op de maandagochtend. Helaas wordt het nu te koud voor de bewoners om buiten te blijven bewegen. Er wordt gekeken naar de mogelijkheden om de activiteit naar een binnen accommodatie te verplaatsten. Als het weer warmer wordt kunnen de bewoners weer naar de beweegtuin om een leuk circuitje te doen en zo lekker soepel en fit te blijven. Voor foto's Klik Hier

Start to Run krijgt een vervolg!
Start to Run krijgt een vervolg! - 15-11-2017

In de afgelopen periode heeft Buurtsportcoach Nynke van der Wal een hardloopgroep op poten gezet. Onder de naam Start to Run konden beginnende lopers iedere woensdagochtend deelnemen aan een hardloopclinic. Tijdens de clinics werd fanatiek hardgelopen, op eigen niveau, door enthousiaste dames en heren onder leiding van een deskundige trainer. Woensdag 15 november was de laatste clinic uit de serie van Start to Run. Een tiental sportievelingen deden een eindtest van 2 of 3 km. Deze clinic gemist? Maar wil je wel graag leren hard lopen of ben je gestart met hardlopen en heb je een steuntje in de rug nodig? Dan is er goed nieuws! Want komt er een vervolg aan de hardloopgroep. Voor meer informatie kan je contact opnemen met Nynke van der Wal, buurtsportcoach Valeriuskwartier van bv SPORT, via  n.vanderwal@bvsport.nl of  06-83520492.

Voor foto’s klik  hier

LCC editie 2017 afgelast
LCC editie 2017 afgelast - 13-11-2017

In verband met te weinig aantal aangemelde verenigingen voor de LCC editie van 2017 hebben we vanochtend moeten besluiten om de editie van dit jaar af te gelasten. Ook de hieraan gekoppelde pubquiz kan hierdoor geen doorgang vinden. We zullen ons beraden over de toekomst.

 

De organisatie van de LCC.