Sportoverzicht

  • Tonen als tegels
  • Tonen als blokken
  • Tonen als lijst

Zoek je sport

Er zijn geen evenementen gepland.
Cursus Leider Sportieve Recreatie (LSR) van start!
Cursus Leider Sportieve Recreatie (LSR) van start! - 13-03-2019

Achttien enthousiaste deelnemers zijn eind februari gestart met de cursus Leider Sportieve Recreatie. Tijdens deze cursus leer je op een leuke, interactieve manier sport- en spelactiviteiten leiden voor verschillende doelgroepen.

 

De eerste indruk van de deelnemers was goed! "Ik vond het erg leuk, de spellen waren leuk om te doen!" reageert één van de deelnemers. "Vooral het achtvakkenspel vond ik erg leuk", vertelt één van de andere cursisten.

 

De groep cursisten is een mix van Mbo-studenten Sociaal Werk aan ROC De Friese Poort en inwoners uit de gemeente Leeuwarden die zichzelf hebben aangemeld. Lennart Adema, buurtsportcoach vertelt: “Het is een meerwaarde voor beide groepen dat ze samen de cursus volgen, ze leren daardoor ook weer van elkaar.”

De cursus duurt nog tot en met juli 2019.

bv SPORT organiseert cursus MVKT
bv SPORT organiseert cursus MVKT - 28-02-2019

Voor (sport)verenigingen zijn vrijwilligers onmisbaar. Toch blijkt het lastig om nieuwe vrijwilligers te werven. Om sportverenigingen hierbij te ondersteunen organiseert bv SPORT vanaf 27 maart 2019 in Sportcentrum Kalverdijkje de cursus ‘Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd’ (MVKT).

 

“Vanuit de sportverenigingen kregen we te horen dat er behoefte is aan ondersteuning op het gebied van vrijwilligersbeleid en –werving”, vertelt Sido de Schiffart, coördinator Sportontwikkeling bij bv SPORT. “De cursus MVKT is ontwikkeld door Sportservice Nederland en wordt gegeven door daarvoor opgeleide cursusleiders van onder andere Sport Fryslân. De cursus biedt gegarandeerd resultaat; sportverenigingen scoren binnen de kortste keren nieuwe vrijwilligers!”

 

Inzicht in taken en beleid

Tijdens de cursus wordt onder andere aandacht besteed aan waar binnen de vereniging behoefte aan is. “Door meer inzicht te krijgen, weet je beter wat er nodig is en kun je effectiever nieuwe vrijwilligers aantrekken.” Andere onderwerpen die aan bod komen zijn het verbeteren van het imago van vrijwilligerswerk en het persoonlijk betrekken van leden en ouders van jeugdleden bij de vereniging.

 

De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten. “We vragen verenigingen om met minimaal twee en maximaal vier mensen deel te nemen aan de training. Je krijgt thuiswerk opdrachten mee en zo kun je met elkaar sparren en het vrijwilligersbeleid ook echt sámen doen.” Een online coach kijkt mee en ondersteunt het traject. Via e-learning staan deelnemers in contact met andere verenigingen, om zo kennisdeling te stimuleren.

 

“We zijn blij dat we deze training gratis kunnen aanbieden aan sportverenigingen en hopen op een grote opkomst!”

 

Aanmelden

Er is plek voor 15 (sport)verenigingen tijdens de cursus, dus wees er snel bij! Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar: sportontwikkeling@bvsport.nl. Vermeld hierbij de naam van de vereniging en de naam, functie en mailadres van de deelnemer(s).

 

Datums, tijdstip, tijdsinvestering

Vanaf 18.30 uur zijn deelnemers welkom en staan er soep en broodjes klaar. De cursus start om 19.15 uur en duurt twee uur. De datums zijn:

  • Woensdag 27 maart 2019
  • Dinsdag 16 april 2019
  • Donderdag 16 mei 2019

De laatste avond wordt gepland in overleg met de cursisten.

Buurtsportcoaches Leeuwarden organiseren vlogchallenge voor basisscholen - 28-02-2019

De buurtsportcoaches van bv SPORT, actief in gemeente Leeuwarden, organiseren van 11 tot en met 15 maart 2019 een vlogchallenge voor basisscholen.

 

“We doen dit om, tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd, aandacht te vragen voor bewegen op de basisschool”, vertelt buurtsportcoach Jolanda Frericks. “School is natuurlijk een geschikte plek om, ook buiten de gymles, lekker te spelen en sporten!”

 

Bewegen op jouw school: laat het zien!

Elke basisschool in gemeente Leeuwarden wordt uitgenodigd om een vlog van maximaal vijf minuten te maken, waarin de school laat zien wat ze doen aan bewegen buiten de gymles en uitlegt waarom dit belangrijk is. Buurtsportcoach Lennart Adema: “We zetten deze filmpjes op onze website en social media en hopen dat scholen zo elkaar gaan inspireren om meer aandacht te hebben voor bewegen.”

 

Met deelname kunnen de scholen in de prijzen vallen. “En mooie prijzen ook!” zegt Harmke Kingma, ook buurtsportcoach, enthousiast. “Decathlon in Leeuwarden heeft waardebonnen beschikbaar gesteld van € 200, € 150 en € 100. Hiermee kunnen de scholen sport- en spelmateriaal kopen om meer bewegen op school beschikbaar te maken.”

 

Per school kan één vlog ingediend worden tot en met 20 maart 2019. De prijsuitreiking is op woensdag 27 maart om 11.00 uur in de Decathlon in Leeuwarden.

 

Klik hier voor meer informatie over de vlogchallenge.

Trainen en coachen van jongeren met autisme
Trainen en coachen van jongeren met autisme - 19-02-2019

Op dinsdag 9 april 2019  biedt Academie voor Sportkader in Sportcentrum Kalverdijkje in Leeuwarden de traning Trainen en coachen van jongeren met autisme aan.

 

Een kind met autisme voelt zich niet automatisch op z’n gemak bij een sportvereniging. Iemand met autisme verwerkt prikkels namelijk anders dan de meeste andere kinderen. Dat zorgt soms voor onrust of onbegrip, zowel bij het kind zelf als bij direct betrokkenen. Nieuwe omstandigheden zijn lastig, routine is er nog niet en ze voelen zich vaak onbegrepen. Jij kan een groot verschil maken in het sportplezier én het leven van je pupil. Ben je er ook voor een kind met autisme?

 

Is deze training echt iets voor jou? Ga dan voor meer informatie naar de website van sportopleidingen.nl.

 

Nieuwe website sportopleidingen.nl

Onlangs is de nieuwe website van sportopleidingen.nl gelanceerd. Het vernieuwde platform voor trainers, bestuurders, scheidsrechters, opleiders en vrijwilligers is dé plek voor competentiegerichte sportopleidingen en bijscholingen.

 

Rookvrij - logo
Is jouw sportclub al Rookvrij? - 10-12-2018

 

Wij streven ernaar om alle
accommodaties rookvrij te maken.


 

Rookvrij in Leeuwarden

Wij hebben een duidelijk standpunt: Kinderen laten opgroeien in een rookvrije omgeving en zo meehelpen aan een rookvrije generatie. Zien roken, doet roken. Iedere week raken honderden kinderen in ons land verslaafd aan roken. Rookvrije sportterreinen dragen bij aan een rookvrije generatie. Daarom hebben de gemeente Leeuwarden en bv SPORT niet alleen voor rookvrije gebouwen gekozen maar ook voor rookvrije sportterreinen. De sportaccommodaties van bv SPORT zijn een plek waar kinderen en volwassenen kunnen sporten en bewegen, een plek waar men kan werken aan een gezonde leefstijl. Niet-roken hoort ook bij een gezonde leefstijl, bovendien gaan roken en sporten wat ons betreft niet samen.

Bv SPORT heeft onder andere in en rondom de door haar beheerde en geëxploiteerde sport-accommodaties rookvrije zones ingesteld. De rookvrije zones zijn te herkennen aan blauwe boordjes "Rookvrije Generatie".

In Leeuwarden hebben een aantal clubs het voortouw genomen door volledig rookvrij te worden. 

Onderstaande sportclubs zijn geheel rookvrij!

- VV WWS - Wirdum

- C.V.V. Blauw Wit '34

- F.V.C

- L.A.C. Frisia 1883

- Rugbyclub Greate Pier

- MHCL Hockeyclub

 

bv SPORT biedt hulp bij het rookvrij maken van jouw sportvereniging. Heb je hulp nodig om dit initiatief op te zetten of aan te kaarten binnen jouw vereniging? Of ben je al verder en wil je draagvlak crëeren binnen jouw sportclub? Wij kunnen helpen! Neem voor meer informatie contact op met Sido de Schiffart.
 

 

Samen gaan we voor een Rookvrije Generatie!

 

 

Rookvrij Kinderspel

Geef aan dat jij jouw sportvereniging rookvrij wil hebben op rookvrij.nl.
Zo kan iedereen zien dat er behoefte is aan bescherming van kinderen tegen de verleiding om te gaan roken en tabaksrook. Inmiddels is er al ruim 50.000 keer getekent voor een rookvrije sportclub en speelplaats.

 

Jij kan ook tekenen!

 

Lees het verhaal van Thijn. Hij maakt er werk van om zijn sportclub rookvrij te maken!

Kalverdijkje
Bijeenkomst Sportbeleid gemeente Leeuwarden - 27-11-2018

Met ingang van 2018 zijn de gemeenten Littenseradiel en Leeuwarderadeel onderdeel geworden van de gemeente Leeuwarden. Voor (sport)verenigingen die zijn toegevoegd aan de gemeente Leeuwarden gelden nu de regels die binnen de gemeente Leeuwarden gehanteerd worden. Daarnaast vindt er in 2019 een aantal veranderingen plaats in het sportbeleid van de gemeente. Om de nieuwe regels en het sportbeleid toe te lichten organiseert bv SPORT in samenwerking met de gemeente Leeuwarden een informatiebijeenkomst op donderdag 13 december.
 

De volgende onderwerpen worden deze avond behandeld:

  •     Veranderingen in subsidies en lasten voor sportverenigingen
  •     Onderzoek tarievenstelstel voor het gebruik van accommodaties 
  •     Gemeentelijk sportbeleid en de inzet van buurtsportcoaches
  •     Rookvrije sportaccommodaties

Zit u in het bestuur of bent u anderzijds betrokken bij een sportvereniging of bent u geïnteresseerd in de beweegreden achter de besluitvorming of heeft u daar vragen over?
 

Dan bent u van harte uitgenodigd om de bij de informatiebijeenkomst aanwezig te zijn.