Sportoverzicht

  • Tonen als tegels
  • Tonen als blokken
  • Tonen als lijst

Zoek je sport

Er zijn geen evenementen gepland.
Klimhal 28 augustus
Eerste officiële klimwedstrijd van Friesland! - 28-08-2019

Komende zaterdag (31 augustus) is er een klimwedstrijd in Noardwand, het klimcentrum van Leeuwarden. Ik bericht u over deze wedstrijd, omdat het voor het eerst is dat er een officiële kwalificatiewedstrijd voor het NK in Friesland plaatst vind.

Als Mountain Network Noardwand zijn we zeer verheugd dat we deze wedstrijd naar Friesland hebben kunnen halen en we zouden het erg op prijsstellen als u hier aandacht aan zou willen besteden, daarnaast denken wij dat het een leuk item is om over te berichten.

De beste klimmers (o.a. de titelverdedigers) van Nederland komen naar Leeuwarden om te strijden om de eerste punten van het nieuwe seizoen. Ook verschillende toppers uit Friesland, zoals Elbrich Schoorstra en Ellen Timmer uit Leeuwarden en Idse de Boer uit Tersoal klimmen mee.

In 2020 wordt de klimsport Olympisch en ook Tim Reuser, die zich mogelijk gaat kwalificeren voor de OS 2020 zal mee klimmen.

De klimsport bestaat uit 3 disciplines; Boulder, Lead en Speed. De discipline voor komende zaterdag is Lead (zo hoog mogelijk komen in een route die steeds moeilijker wordt). Later dit jaar is het Nederlands kampioenschap Speed in Noardwand en discipline die in NL wat minder populair is dan Lead.

De klimhal is geopend tijdens de wedstrijd en toeschouwers zijn welkom. Om 11.30 uur starten de kwalificaties en de finale start om 16.00 uur. De prijsuitreiking is om 16.45 uur.

bv SPORT gesloten op 27 juni
bv SPORT gesloten op 27 juni - 25-06-2019

In verband met een personeelsfeest is bv SPORT op donderdag 27 juni de gehele dag gesloten. Vrijdag 28 juni zijn wij weer geopend.

bv SPORT stimuleert Gezonde Sportvereniging
bv SPORT stimuleert Gezonde Sportvereniging - 06-06-2019

bv SPORT uit Leeuwarden gaat sportverenigingen in de gemeente Leeuwarden stimuleren en ondersteunen om een Gezonde Sportvereniging te worden. Hiermee geeft bv SPORT uitvoering aan het gemeentelijk beleid dat wil bereiken dat het maken van gezonde leefstijl keuzes de gewoonste zaak van de wereld wordt.

De Gezonde Sportvereniging is een vereniging die aandacht heeft voor het welzijn van leden, bezoekers en mensen uit de omgeving. “Een Gezonde Sportvereniging biedt alle bezoekers een rookvrije sportaccommodatie, verkoopt in de kantine gezonde producten en zorgt voor openbaar toegankelijke AED-apparatuur en voldoende EHBO’ers en BHV’ers”, vertelt Sido de Schiffart, coördinator Sportontwikkeling bij bv SPORT.

Alle verenigingen in de gemeente Leeuwarden krijgen de kans om een Gezonde Vereniging te worden. “bv SPORT stelt voor elke vereniging een budget beschikbaar om in te zetten voor ondersteuning door de buurtsport- en buurtgezondheidscoaches.” Voorwaarde om in aanmerking te komen voor dit bedrag is een plan van aanpak met begroting waarmee de doelen voor de Gezonde Sportvereniging gerealiseerd worden. “In dit plan van aanpak moet minstens één van de drie thema’s aangepakt worden.”

Vanaf september 2019 gaan de buurtsportcoaches bij de sportverenigingen langs om een presentatie te verzorgen over de Gezonde Vereniging.

Erwin Duursma en Johan van der Kooi ondertekenen manifest Hart voor Fryslân
bv SPORT supporter van Fryslân Hartveilig - 05-06-2019

Johan van der Kooi, directeur van bv SPORT, ondertekende onlangs het manifest ‘Hart voor Fryslân’. Hiermee laat bv SPORT zien dat ze de samenwerking aangaan met Fryslân Hartveilig om een hogere overlevingskans bij een hartstilstand in Friesland te realiseren.

“bv SPORT beheert alle sportaccommodaties in de gemeente Leeuwarden, waaronder drie zwembaden. Bovendien willen we sporten voor alle inwoners van de gemeente mogelijk en aantrekkelijk maken. Dagelijks zijn er veel bezoekers te gast in onze accommodaties. Daarom willen wij ervoor zorgen dat bij een hartstilstand zo snel mogelijk hulp geboden wordt”, vertelt Johan van der Kooi.

“We willen alle sportverenigingen in de gemeente stimuleren om een Gezonde Vereniging te worden. De aanwezigheid van (openbaar toegankelijke) AED-apparatuur en voldoende EHBO’ers en burgerhulpverleners binnen de vereniging is, naast rookvrije afspraken en een gezonde kantine, één van de drie thema’s binnen dit programma.” bv SPORT ondersteunt sportverenigingen bij het realiseren van één of meerdere van deze thema’s.

Wekelijks overlijden in Nederland 35 mensen aan een hartstilstand. Het kan iedereen overkomen. Snel handelen kan het leven van het slachtoffer redden Bij een reanimatie geldt: elke seconde telt. “Juist daarom willen er samen met Fryslân Hartveilig voor zorgen dat bij en via de sportverenigingen die kans vergroot wordt.”

Leer zeilen in 5 avonden
Leer zeilen in 5 avonden - 09-04-2019

Lekker in de frisse lucht en op het water! Genieten! Wil jij ook (leren) zeilen? Heb je een verstandelijke handicap? En ben je 16 jaar of ouder? In een cursus van vijf avonden leer je de basis van het zeilen!

 

Je kunt je tot en met 3 mei 2019 inschrijven via www.sportfryslan.nl/g-zeilen.

 

Meer weten? Download dan hier de flyer.

Prijswinnaars vlogchallenge
Kindcentrum Trianova wint vlogchallenge van bv SPORT - 04-04-2019

Kindcentrum Trianova uit Leeuwarden kreeg op donderdag 4 april 2019 een waardebon van € 200,, te besteden bij Decathlon Leeuwarden, uitgereikt door Silvan de Vries, kinderburgemeester van de gemeente Leeuwarden. Zij wonnen hiermee de eerste prijs bij de vlogchallenge die bv SPORT eerder uitschreef in het kader van de Week voor de Gezonde Jeugd van 11 t/m 15 maart 2019.

 

De tweede prijs ging naar IKC Aventurijn, zij wonnen daarmee een waardebon van € 150,- en de derde prijs, een waardebon van € 100 ging naar de Sint Thomasschool. Er werden tien vlogs ingestuurd, waaruit een deskundige jury een keuze maakte. “Het was een lastige keuze, alle inzendingen zijn leuk, creatief én laten goed zien wat de school doet om kinderen meer te laten bewegen, maar we moesten toch kiezen!” aldus de jury.

 

“Kindcentrum Trianova heeft gewonnen omdat ze hebben laten zien dat de hele school in beweging is, van de kleuters tot en met groep 8. En niet alleen op het plein, maar ook tijdens de reken- en taallessen zijn ze in beweging. Super!”

Voor OBS De Wester en Leeuwarder Schoolvereniging was er een eervolle vermelding. Zij gingen naar huis met een flag football set van de Decathlon.