Sportoverzicht

  • Tonen als tegels
  • Tonen als blokken
  • Tonen als lijst

Zoek je sport

Er zijn geen evenementen gepland.
Rookvrij - logo
Is jouw sportclub al Rookvrij? - 10-12-2018

 

Wij streven ernaar om alle
accommodaties rookvrij te maken.


 

Rookvrij in Leeuwarden

Wij hebben een duidelijk standpunt: Kinderen laten opgroeien in een rookvrije omgeving en zo meehelpen aan een rookvrije generatie. Zien roken, doet roken. Iedere week raken honderden kinderen in ons land verslaafd aan roken. Rookvrije sportterreinen dragen bij aan een rookvrije generatie. Daarom hebben de gemeente Leeuwarden en bv SPORT niet alleen voor rookvrije gebouwen gekozen maar ook voor rookvrije sportterreinen. De sportaccommodaties van bv SPORT zijn een plek waar kinderen en volwassenen kunnen sporten en bewegen, een plek waar men kan werken aan een gezonde leefstijl. Niet-roken hoort ook bij een gezonde leefstijl, bovendien gaan roken en sporten wat ons betreft niet samen.

Bv SPORT heeft onder andere in en rondom de door haar beheerde en geëxploiteerde sport-accommodaties rookvrije zones ingesteld. De rookvrije zones zijn te herkennen aan blauwe boordjes "Rookvrije Generatie".

In Leeuwarden hebben een aantal clubs het voortouw genomen door volledig rookvrij te worden. 

Onderstaande sportclubs zijn geheel rookvrij!

- VV WWS - Wirdum

- C.V.V. Blauw Wit '34

- F.V.C

- L.A.C. Frisia 1883

- Rugbyclub Greate Pier

- MHCL Hockeyclub

 

bv SPORT biedt hulp bij het rookvrij maken van jouw sportvereniging. Heb je hulp nodig om dit initiatief op te zetten of aan te kaarten binnen jouw vereniging? Of ben je al verder en wil je draagvlak crëeren binnen jouw sportclub? Wij kunnen helpen! Neem voor meer informatie contact op met Sido de Schiffart.
 

 

Samen gaan we voor een Rookvrije Generatie!

 

 

Rookvrij Kinderspel

Geef aan dat jij jouw sportvereniging rookvrij wil hebben op rookvrij.nl.
Zo kan iedereen zien dat er behoefte is aan bescherming van kinderen tegen de verleiding om te gaan roken en tabaksrook. Inmiddels is er al ruim 50.000 keer getekent voor een rookvrije sportclub en speelplaats.

 

Jij kan ook tekenen!

 

Lees het verhaal van Thijn. Hij maakt er werk van om zijn sportclub rookvrij te maken!

Kalverdijkje
Bijeenkomst Sportbeleid gemeente Leeuwarden - 27-11-2018

Met ingang van 2018 zijn de gemeenten Littenseradiel en Leeuwarderadeel onderdeel geworden van de gemeente Leeuwarden. Voor (sport)verenigingen die zijn toegevoegd aan de gemeente Leeuwarden gelden nu de regels die binnen de gemeente Leeuwarden gehanteerd worden. Daarnaast vindt er in 2019 een aantal veranderingen plaats in het sportbeleid van de gemeente. Om de nieuwe regels en het sportbeleid toe te lichten organiseert bv SPORT in samenwerking met de gemeente Leeuwarden een informatiebijeenkomst op donderdag 13 december.
 

De volgende onderwerpen worden deze avond behandeld:

  •     Veranderingen in subsidies en lasten voor sportverenigingen
  •     Onderzoek tarievenstelstel voor het gebruik van accommodaties 
  •     Gemeentelijk sportbeleid en de inzet van buurtsportcoaches
  •     Rookvrije sportaccommodaties

Zit u in het bestuur of bent u anderzijds betrokken bij een sportvereniging of bent u geïnteresseerd in de beweegreden achter de besluitvorming of heeft u daar vragen over?
 

Dan bent u van harte uitgenodigd om de bij de informatiebijeenkomst aanwezig te zijn. 

Week van de Opvoeding
Week van de Opvoeding 2018 - 01-10-2018

Opvoeden is samenspel

 

Deze week is het de week van de opvoeding. Het thema van deze achte editie is: "Opvoeden is Samenspel." Het opvoeden van een kind is een samenspel tussen kind, ouders, verzorgers en professionals. Ieder met een eigen invulling over het opvoeden van een kind. Tijdens de week van de opvoeding worden er verschillende activiteiten georganiseerd waarin opvoeden central staat. Deelname aan alle activiteiten is gratis.

 

Na de week van de opvoeding staan er ook een aantal interssante activiteiten gepland.

 

Informatie over het thema en alle activiteiten die worden georganiseerd zijn hier te lezen in de OPVOEDKRANT

 

bv SPORT heeft hierin ook een bijdrage. Het thema dat wij aankaarten is Grensoverschrijdend Gedrag binnen sportverenigingen. De insteek hierbij het herkennen én voorkomen van dit soort gedrag binnen de sportvereniging. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 75% van de Nederlanders tenminste één keer te maken heeft gehad met grensoverschrijdend gedrag. Tijdens deze bijscholing/cursus leer je hoe je dit gedrag, al in een vroeg stadium, herkent en hoe je met mensen die dit gedrag vertonen omgaat. 

De cursus wordt gegeven op donderdag 25 oktober 2018 van 19.00 uur tot 22.00 uur  in Sportcomplex Kalverdijkje.
De cursus wordt gegeven door Bert Bode, Karin de Bruin en Henriët van der Weg.

Kijk voor alle informatie over de cursus op de website van sportopleidingen.nl

Walking Football: Lopend voetballen voor de 60+ers!
Walking Football: Lopend voetballen voor de 60+ers! - 09-07-2018

Gezond en vitaal blijven voor ouderen is belangrijk! Voetbal is een goede manier om goed in beweging te blijven. 

 

"Je bent zo jong als je jezelf voelt en je bent nooit te oud om te leren"

 

Met dat uitgangspunt is het project Walking Football opgezet door de KNVB. Een nieuwe voetbalvorm voor de 60-plusser die op hun oude dag nog lekker van een potje voetbal wil genieten. Walking Football wordt gespeeld op een kwart veld. De hele wedstrijd gebeurt in wandeltempo, rennen is dan ook niet toegestaan. Er mogen geen slidings gemaakt worden en de bal mag niet boven heuphoogte komen. 

Met Walking Football kun je een leven lang van voetbal genieten. Ben je graag in beweging en lijkt voetballen daar de geschikte manier voor, kom dan eens een kijkje nemen bij de introductiedag van Walking Football in Cornjum.

Op vrijdag 7 september om 9:30 uur bij voetbalclub D.T.D. in Cornjum is een eerste kennismaking. 

Na de eertste kennismaking in Cornjum volgen bij deze verenigingen 20 trainingen. Aanmelden kan bij de onderstaande verenigingen of via info@frieschevoetbalacademie.nl.

D.T.D Cornjum
v.v. Beetgum Beetgum
L.A.C. Frisia Leeuwarden
S.C. Stiens Stiens
Wykels Hallum

 

Walking Football is een samerwerking van:

S.C. Cambuur, Sport Fryslân, Nationaal Ouderen Fonds, Friesche Voetbal Academie, European Sports for All Games, KNVB, bv SPORT

Badminton toernooi 2018
Geef jouw school op voor het Gemeente Leeuwarden Badminton toernooi op 7 februari 2018! - 09-01-2018

Samen met LBC (Leeuwarder Badminton Club), BC Raak’m uit Grou en BC Stiens worden voorafgaand aan het toernooi badmintonclinics aangeboden op de basisscholen en mogen de kinderen bij de clubs meetrainen. Hierdoor worden ze optimaal voorbereid. De wedstrijdregels worden iets aangepast zodat beginnende badmintonners ook mee kunnen doen.

Vrijwilligers en materialen worden door de beide badmintonclubs geleverd en ook de Yonex Kids games (spelvormen van badminton) zullen weer een onderdeel van het toernooi vormen, zodat er naast inspanning ook ontspanning is. Voor onder andere het winnende koppel en de winnende school is er een prijs. Wil je mee doen? Geef je dan op via je school en kom kennismaken met badminton.

Scholen in Leeuwarden kunnen voor in de maand januari / eerste week februari een clinic aanvragen. In plaats van een reguliere gymles, geeft LBC dan een clinic bij jou op school!

Dus zit jij in groep 7 of 8 en wil jij clinic bij jou op school, geef dit dan aan bij je meester of juf. Hij / zij kan dan mailen naar: lbc_ccp@hotmail.com om de school aan te melden. Daarnaast organiseren de drie clubs clinics bij de clubs zelf. Alle scholen hebben hier een mail over ontvangen.

Het toernooi vindt plaats op woensdagmiddag 7 februari van 15.00 uur tot 17.30 uur in de sporthal van het Friesland College te Leeuwarden (Julianalaan 97). Zien wij je dan? Toeschouwers zijn uiteraard ook welkom!

Laatste keer bewegen voor ouderen in het Greunshiem
Laatste keer bewegen voor ouderen in het Greunshiem - 15-11-2017

Op maandag 13 november was de laatste keer Bewegen voor Ouderen in de beweegtuin voor de bewoners van het Greunshiem. Onder leiding van Jolanda Pasveer ging een groepje bewoners naar buiten om even lekker een half uurtje te bewegen. De bewoners hebben weer genoten en waren weer lekker in beweging op de maandagochtend. Helaas wordt het nu te koud voor de bewoners om buiten te blijven bewegen. Er wordt gekeken naar de mogelijkheden om de activiteit naar een binnen accommodatie te verplaatsten. Als het weer warmer wordt kunnen de bewoners weer naar de beweegtuin om een leuk circuitje te doen en zo lekker soepel en fit te blijven. Voor foto's Klik Hier