Fietsen
Jong geleerd, oud gedaan. Dat gaat zeker op voor fietsen. En wat is er fijner dan een fietstocht maken door de natuur. Of even die boodschap te doen op de fiets. Zo werkt u ook nog eens aan de lichamelijke conditie. Maar bij het ouder worden zijn er een aantal dingen om rekening mee te houden, zodat het op de fiets wel veilig en leuk blijft.
Misschien merkt u het zelf, het wordt lastig om op te stappen, het omkijken gaat wat stroef, moeite met het evenwicht of de knie/heup wil niet helemaal goed meer buigen. Geen reden om de fiets aan de wilgen te hangen, met een kleine aanpassing of een andere fiets kunt u weer veilig op pad.
Heeft u een elektrische fiets of bent u van plan één aan te schaffen? Een e-bike kan zeker uitkomst bieden. Door de elektrische ondersteuning is het mogelijk langer te blijven fietsen en op deze manier langer fit te blijven. Maar een ongeluk met een fiets zit in een klein hoekje. Daarom voor u 8 tips hoe u veilig fietst op een normale of elektrische fiets.
Tips veilig fietsen op een (elektrische) fiets:
Download hier de beweegkaart voor fietsen!
Klik hier voor meer informatie over de Doortraproutes van de Fietsersbond.
Wandelen
Dagelijks minstens een half uurtje wandelen, dat is goed voor uw vitaliteit. Het hart, de longen, bloedvaten, bloeddruk, cholesterol, botten en spieren, gewicht en geheugen, ze gaan er allemaal op vooruit. En het is natuurlijk goed voor uw humeur! Alleen of gezellig samen, in de ochtend, middag of avond u kunt dit allemaal zelf bepalen. Om u op weg te helpen ontvangt u bij deze 7 wandel tips.
Tips voor het wandelen:
Tip: Een leuke app voor het wandelen is de Ommetje-app. Met routes, tips en leuke weetjes. Deze kunt u gratis downloaden in de appstore.
Download hier de beweegkaart voor wandelen!