MobieZ Boogschieten

18-10-2016

(Sport)schooljaar goed van start met MobieZ!

bv SPORT is het schooljaar 2016 - 2017 gestart met MobieZ. MobieZ is een nieuw ontwikkeld gymprogramma dat als doel heeft kinderen enthousiaster te maken voor bewegen. Dit wordt gedaan door het al bestaande gymaanbod aan te vullen met eigentijds gymmateriaal. Naast de kast, touwen en ringen wordt de gymles nu aangevuld met o.a. kanjam frisbee, trialbike en balanceren. MobieZ bestaat uit 5 verschillende materiaalsets die rouleren tussen verschillende accommodaties en zijn daar dan een lesperiode beschik baar. Op dit moment wordt MobieZ op verschillende plekken in Leeuwarden en Stiens opgezet en doen er 12 scholen mee.
Om in te spelen op de trends in Friesland wordt MobieZ gecombineerd met het programma 'Fryske sport in dyn klasse'. Op deze manier willen we ook een impuls geven aan de Friese sporten en deze borgen in het onderwijsprogramma. Kinderen krijgen hierdoor te maken met keatsen, fierljippen en korfbal. 

Door inzet van deze programma's kunnen we er in voorzien dat kinderen tijdens de gymles in aanrakning komen met materialen en sport die aansluiten op hun interessen en de actuele bewegingscultuur. 

spel sporthal header

10-10-2016

Sport- en speluitleen voorlopig gesloten

De sport- en speluitleen van bv SPORT is voorlopig gesloten. Geboekte reserveringen worden uiteraard afgehandeld, maar er worden voorlopig geen nieuwe reserveringen vastgelegd. Ondertussen zijn we druk doende om te kijken hoe we een nieuwe vorm kunnen geven aan de uitleen. Zodra dit bekend is en de uitleen weer opengaat, wordt u hier zo spoedig mogelijk van op de hoogte gesteld.