Horeca bv SPORT stapt over op duurzame wegwerpartikelen

26-06-2019

Horeca bv SPORT stapt over op duurzame wegwerpartikelen

De horecagelegenheden van bv SPORT maken vanaf 1 juli 2019 geen gebruik meer van plastic wegwerpartikelen zoals bekers, rietjes en roerstaafjes. bv SPORT loopt daarmee vooruit om het Europese verbod op deze artikelen dat op 1 januari 2021 in werking treedt.

 

Jan Faber, Coördinator beheer binnensportaccommodaties en horeca bij bv SPORT vertelt: “Duurzaamheid is bij bv SPORT belangrijk. We houden de ontwikkelingen op dat gebied goed in de gaten en spelen er, waar mogelijk, snel op in. We zijn erg trots dat we nu al kunnen zeggen dat wij geen gebruik meer maken van de plastic wegwerpartikelen.”

 

Het afschaffen van plastic wegwerpartikelen geldt voor de accommodaties waarbij bv SPORT verantwoordelijk is voor de horeca. Dit zijn de zwembaden Kalverdijkje in Leeuwarden en It Gryn in Stiens.

bv SPORT stimuleert Gezonde Sportvereniging

06-06-2019

bv SPORT stimuleert Gezonde Sportvereniging

bv SPORT uit Leeuwarden gaat sportverenigingen in de gemeente Leeuwarden stimuleren en ondersteunen om een Gezonde Sportvereniging te worden. Hiermee geeft bv SPORT uitvoering aan het gemeentelijk beleid dat wil bereiken dat het maken van gezonde leefstijl keuzes de gewoonste zaak van de wereld wordt.

De Gezonde Sportvereniging is een vereniging die aandacht heeft voor het welzijn van leden, bezoekers en mensen uit de omgeving. “Een Gezonde Sportvereniging biedt alle bezoekers een rookvrije sportaccommodatie, verkoopt in de kantine gezonde producten en zorgt voor openbaar toegankelijke AED-apparatuur en voldoende EHBO’ers en BHV’ers”, vertelt Sido de Schiffart, coördinator Sportontwikkeling bij bv SPORT.

Alle verenigingen in de gemeente Leeuwarden krijgen de kans om een Gezonde Vereniging te worden. “bv SPORT stelt voor elke vereniging een budget beschikbaar om in te zetten voor ondersteuning door de buurtsport- en buurtgezondheidscoaches.” Voorwaarde om in aanmerking te komen voor dit bedrag is een plan van aanpak met begroting waarmee de doelen voor de Gezonde Sportvereniging gerealiseerd worden. “In dit plan van aanpak moet minstens één van de drie thema’s aangepakt worden.”

Vanaf september 2019 gaan de buurtsportcoaches bij de sportverenigingen langs om een presentatie te verzorgen over de Gezonde Vereniging.

Erwin Duursma en Johan van der Kooi ondertekenen manifest Hart voor Fryslân

05-06-2019

bv SPORT supporter van Fryslân Hartveilig

Johan van der Kooi, directeur van bv SPORT, ondertekende onlangs het manifest ‘Hart voor Fryslân’. Hiermee laat bv SPORT zien dat ze de samenwerking aangaan met Fryslân Hartveilig om een hogere overlevingskans bij een hartstilstand in Friesland te realiseren.

“bv SPORT beheert alle sportaccommodaties in de gemeente Leeuwarden, waaronder drie zwembaden. Bovendien willen we sporten voor alle inwoners van de gemeente mogelijk en aantrekkelijk maken. Dagelijks zijn er veel bezoekers te gast in onze accommodaties. Daarom willen wij ervoor zorgen dat bij een hartstilstand zo snel mogelijk hulp geboden wordt”, vertelt Johan van der Kooi.

“We willen alle sportverenigingen in de gemeente stimuleren om een Gezonde Vereniging te worden. De aanwezigheid van (openbaar toegankelijke) AED-apparatuur en voldoende EHBO’ers en burgerhulpverleners binnen de vereniging is, naast rookvrije afspraken en een gezonde kantine, één van de drie thema’s binnen dit programma.” bv SPORT ondersteunt sportverenigingen bij het realiseren van één of meerdere van deze thema’s.

Wekelijks overlijden in Nederland 35 mensen aan een hartstilstand. Het kan iedereen overkomen. Snel handelen kan het leven van het slachtoffer redden Bij een reanimatie geldt: elke seconde telt. “Juist daarom willen er samen met Fryslân Hartveilig voor zorgen dat bij en via de sportverenigingen die kans vergroot wordt.”