Recreatiebad Blauwe Golf 7 t/m 10 oktober gesloten i.v.m. onderhoud

26-09-2019

Recreatiebad Blauwe Golf 7 t/m 10 oktober gesloten i.v.m. onderhoud

UPDATE - 17:00 uur: Het bad is weer geopend voor onze bezoekers. Veel zwemplezier!

 

In verband met groot onderhoud is het recreatiebad van de Blauwe Golf van maandag 7 tot en met donderdag 10 oktober 2019 gesloten. We verwachten het recreatiebad in de loop van donderdag 10 oktober te kunnen openen.
De overige baden zijn wel volgens de reguliere openingstijden geopend.

Klik hier voor de reguliere openingstijden.

Geen oefenzwemmen in It Gryn op maandag 14 oktober

26-09-2019

Geen oefenzwemmen in It Gryn op maandag 14 oktober

In zwembad It Gryn is op maandag 14 oktober eenmalig geen oefenzwemmen van 18.15 tot 19.00 uur.

Uitreiking Keurmerk Veilig & Schoon

25-09-2019

Keurmerk Veilig & Schoon voor zwembaden bv SPORT

Wethouder Hilde Tjeerdema van de gemeente Leeuwarden nam op woensdag 25 september 2019, samen met Arnold van Oostrum, bedrijfsleider zwembaden bij bv SPORT, het Keurmerk Veilig & Schoon in ontvangst in zwembad It Gryn in Stiens. Marjolein van Tiggelen, coördinator Keurmerk Veilig & Schoon reikte het keurmerk uit. Ook de andere twee zwembaden van bv SPORT, de Blauwe Golf en Kalverdijkje in Leeuwarden, kregen het Keurmerk. Met het Keurmerk Veilig & Schoon laten de zwembaden zien dat ze voldoen aan wensen en eisen die klanten, eigenaren, zwembadmanagement en overheden stellen.

Een kwaliteitsslag

“We zijn ontzettend trots dat we het Keurmerk Veilig & Schoon hebben behaald”, vertelt Arnold van Oostrum, bedrijfsleider zwembaden. “Het is een kwaliteitsslag waarmee we laten zien dat we de bedrijfsprocessen op het gebied van veiligheid en hygiëne goed op orde hebben en dat onze medewerkers weten hoe ze deze processen moeten uitvoeren.”

Keurmerk Veilig & Schoon

Het Keurmerk Veilig & Schoon omvat verschillende wettelijke kaders die voor zwembaden van toepassing zijn. Naast de Wet hygiëne en veiligheid badinrichtingen en zwemgelegenheden (WHVBZ) zijn dit bijvoorbeeld: waterleidingwetgeving en legionellapreventie, ARBO, HACCP, wet Milieubeheer, gebruiksvergunning en besluit Attractie- en speeltoestellen. Verder worden richtlijnen gegeven voor concrete invulling van wetgeving en branchevereisten.

Beweegweek in de Oldegalileën / Bloemenbuurt

23-09-2019

Beweegweek in de Oldegalileën / Bloemenbuurt

Deze week, van 23 t/m 28 september 2019 organiseert JOGG Leeuwarden (Jongeren op Gezond Gewicht) een beweegweek in de Oldegalileën / Bloemenbuurt.

Kinderen van IKC Aventurijn en IKC Prins Constantijn zijn deze week volop in beweging. Nieuwe vormen van bewegen als kickboksen, suppen, kanoën en een buiten-apenkooi worden aangeboden.

De beweegweek staat dit jaar ook in het teken van waterdrinken. Immers, gezonde en actieve kinderen hebben water nodig om goed te kunnen presteren op school, buiten en met sporten.

De scholen gaan het waterdrinken vanaf nu extra stimuleren. Op maandag brengen alle kinderen en hun ouders, na een waterlied en –dans, een watertoast uit. De ouders worden ook betrokken bij de activiteiten en kunnen zich inschrijven voor een workshop “waterkan beschilderen”.

Op zaterdag 28 september organiseert “De Ontmoeting” een wandeling door de wijk voor alle buurtbewoners. De start is om 14.00 uur bij het nieuwe buurthuis. Onderweg krijgen de bewoners hapjes én flesjes water uitgereikt.

Energiek zijn, beter presteren en waterdrinken horen bij elkaar! En daar gaat het over in de Oldegalileën / Bloemenbuurt van 23 t/m 28 september.

JOGG, dat doen we samen! Met de scholen, ouders, bv SPORT, Decathlon, Cambuur Verbindt, GGD Fryslân, gemeente Leeuwarden, Sportschool Willy Oost, Supskool Leeuwarden en met de vrijwilligers van “De Ontmoeting”.

Fietsinzamelingsacties voor kinderen in Leeuwarden

17-09-2019

Fietsinzamelingsacties voor kinderen in Leeuwarden

In Leeuwarden leeft één op de zes kinderen onder de armoedegrens. In arme gezinnen is vaak geen geld voor een fiets. Sporten en sociaal contact met leeftijdsgenoten kan daardoor moeilijk worden.

Om te zorgen dat elk kind in Leeuwarden een fiets heeft om mee naar school te gaan en om veilig te leren fietsen slaan de gemeente Leeuwarden, Veilig Verkeer Nederland, Fietsersbond, ANWB en Stichting Leergeld Leeuwarden e.o. de handen ineen. Scholen, kinderen en particulieren worden in de maand september opgeroepen zoveel mogelijk fietsen in te zamelen. Bijvoorbeeld met acties op school, in de buurt, op het werk of op een sportvereniging.

Het ANWB Kinderfietsenplan biedt hulpmiddelen om een actie te organiseren. Wil je meedoen? Dan kun je een gratis actiepakket aanvragen.

Zoveel mogelijk fietsen

Het doel is op vrijdag 4 oktober 2019 zoveel mogelijk fietsen aanbieden aan Stichting Leergeld Leeuwarden e.o tijdens een feestelijke middag op het Waagplein in Leeuwarden. De ingezamelde fietsen kunnen worden aangeboden tussen 13.00 en 17.00 uur. Om 13.30 uur wordt bekend gemaakt wie de meeste fietsen heeft ingezameld. Lukt het niet om de ingezamelde fietsen aan te bieden op 4 oktober, dan worden de fietsen opgehaald.

De ingezamelde fietsen worden gerepareerd, onder andere door mensen die niet direct de stap naar de reguliere arbeidsmarkt kunnen maken, en via Stichting Leergeld Leeuwarden e.o. uitgeleverd aan kinderen die het nodig hebben.

Kinderen kunnen samen met een lokale werkplaats reparaties aan de fiets uitvoeren en als ze de fiets ontgroeid zijn kunnen ze hem inruilen voor een andere. Vanaf november 2019 kan een gezin met een krappe beurs een fiets aanvragen via www.kindpakket.nl