Buurtgezondheidscoach (vervanging zwangerschapsverlof)

Buurtgezondheidscoach (28 uur)

Sport brengt mensen in beweging. Als bv SPORT willen we dit zo goed mogelijk stimuleren en faciliteren. Het is ons doel om iedereen in de gemeente Leeuwarden met plezier te laten bewegen, zodat we samen blij van sport worden.

bv SPORT is voor haar afdeling sportontwikkeling op zoek naar een buurtgezondheidscoach voor 28 uur per week (vervanging zwangerschapsverlof). De vacature is ter vervanging in de periode van 22 augustus tot en met 16 december 2022.

Vacatureomschrijving

Word jij blij van uitdaging en variatie in je werk? Haal jij plezier uit het netwerken en samenbrengen van verschillende partijen en ligt jouw passie bij het stimuleren van een gezonde leefstijl voor verschillende doelgroepen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Als buurtgezondheidscoach ben je de matchmaker tussen buurtbewoners en verschillende partijen die een gezonde en actieve leefstijl bevorderen. Je werkt binnen de gemeente Leeuwarden waarin je een aanbod verzorgt op het gebied van gezondheid, leefstijl en sport/bewegen.

Dit ga je doen:

 • Je brengt partijen, door middel van goede voorlichting, samen om te komen tot een beweeg- en leefstijlprogramma toegespitst op de behoefte uit de wijk.
 • Je werft actief deelnemers voor de betreffende beweeg- en leefstijlprogramma’s.
 • Je bouwt een actief netwerk op.
 • Met dit netwerk sla je de handen ineen om een gezonde leefstijl binnen de gemeente nóg meer te promoten.
 • Als buurtgezondheidscoach neem je actief deel aan projecten-, programma’s en activiteiten ten behoeve van jouw eigen ontwikkeling. De opgedane kennis weet je door te vertalen binnen het eigen werkveld.

Wat breng je mee?

 • Een afgeronde hbo-opleiding in de richting van SGM, Sport & Bewegen of Sportkunde (Leefstijl en Gezondheid).
 • Je hebt een lesbevoegdheid (voor het geven van gymlessen pré).
 • Je bent in het bezit van EHBO of BHV (eventueel is dit ‘in-company’ te behalen).
 • Als coach voel jij je thuis in zowel het onderwijs als de buurt- en sportomgeving.
 • Je bent zelfstandig en proactief.
 • Je hebt goede schriftelijk en communicatieve vaardigheden.
 • Je wordt blij van sport!

Wat krijg je van ons?

Je krijgt van ons een sportieve baan waarin de ruimte is om te groeien. Samen worden we blij van sport! Daarom schuif je periodiek aan bij de intervisies met je collega’s. Je komt terecht in een omgeving met gedreven sportprofessionals. Denk aan buurtsportcoaches, vakleerkrachten en buurtgezondheidscoaches.

De salariëring van deze functie is vastgesteld in schaal 8 van de CAO Vermo, met daarbovenop 8% vakantiegeld en 8,33% eindejaarsuitkering. Je krijgt van ons ook aanvullende (secundaire) regelingen zoals een sportvergoeding.

Ben jij de buurtgezondheidscoach die wij zoeken?
We zien je sollicitatie graag zo snel mogelijk tegemoet!
Solliciteren kan via het sollicitatieformulier onder aan deze pagina of rechtstreeks via vacatures@bvsport.nl

Sollicitatieformulier
Privacyverklaring
Maximale uploadgrootte: 33.55MB
Maximale uploadgrootte: 33.55MB