Vakleerkracht Bewegingsonderwijs

Ben jij sportief, spontaan, enthousiast en sta jij te popelen om de jeugd in Leeuwarden in beweging te krijgen? Ben jij altijd op zoek naar verbinding en organiseer jij graag leuke beweegactiviteiten tijdens de gymlessen? Dan zoeken wij jou!

Als vakleerkracht Bewegingsonderwijs van bv SPORT heb je een uitvoerende rol. Samen met je collega vakleerkrachten en andere buurtsport- en buurtgezondheidscoaches daag je basisschoolleerlingen in de gemeente Leeuwarden uit om in beweging te komen. In deze functie ben je actief in het (basis)onderwijs en geef je op verschillende scholen gymles aan de groepen. De scholen en dagen waarop je aan de slag gaat als vakdocent zijn in overleg te bepalen.

Dit ga je doen

 • Je verzorgt op een interactieve wijze de gymlessen op verschillende basisscholen.
 • Je vertaalt de visie ‘Breed Motorisch Opleiden (BMO)’ in de lessen die je opzet.
 • Je bedenkt en verzorgt zelfstandig de inhoud van jouw gymlessen. Je staat er natuurlijk niet alleen voor; samen met je collega’s van Sportontwikkeling overleg je over de mogelijkheden om de leerlingen te activeren.
 • Je onderhoudt en bevordert het contact tussen de scholen en verschillende beweeg- en sportaanbieders in de gemeente Leeuwarden.

Dit breng je mee

 • Je hebt een relevante hbo-opleiding, zoals ALO-, PABO of Sportkunde opleiding.
 • Je hebt de bevoegdheid om in het basisonderwijs les te geven.
 • Je bent in het bezit van EHBO of BHV (eventueel is dit ‘in-company’ te behalen).
 • Je beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden.
 • Als Vakleerkracht Lichamelijke Opvoeding kan jij zelfstandig werken; je hebt een proactieve werkhouding.
 • Je hebt ervaring als vrijwilliger in de sport en bent sterk in het onderhouden van een netwerk.
 • Je beschikt over een rijbewijs.

Dit bieden wij jou

Je krijgt van ons een sportieve baan waarin de ruimte is om te groeien. Samen worden we blij van sport! Daarom schuif je periodiek aan bij de intervisies met je collega’s. Je komt terecht in een omgeving met gedreven sportprofessionals. Denk aan buurtsportcoaches, vakleerkrachten en buurtgezondheidscoaches.

De salariëring is vastgesteld in schaal 8 van de CAO Vermo. De functie heeft een schaalrange tussen de € 2.582 en € 3.731 bij een 36-urige werkweek. Je krijgt 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,33%. Je krijgt van ons ook aanvullende (secundaire) regelingen zoals een sportvergoeding, laptop, telefoon en kledingpakket.

In deze functie werk je meer uren dan je contracturen zodat je de schoolvakanties geheel vrij kunt nemen.

Ben jij de vakleerkracht die wij zoeken?

Dan zien we je sollicitatie graag tegemoet! Solliciteren kan via het sollicitatieformulier onder aan deze pagina of rechtstreeks via vacatures@bvsport.nl

Meer informatie over de functie is te verkrijgen bij Sido de Schiffart, coördinator Sportontwikkeling, tel. 058-2677964 of via e-mail s.deschiffart@bvsport.nl.

Sollicitatieformulier
Privacyverklaring
Maximale uploadgrootte: 33.55MB
Maximale uploadgrootte: 33.55MB

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.