Cursus succesvol sponsoren werven en behouden

Succesvol sponsoren werven en behouden

Sponsoring is alleen maar goodwill. Dat geldt voor een deel van je sponsoren vast en zeker, maar kan dit ook anders? In tijden van economische onzekerheid is sponsoring voor veel bedrijven niet vanzelfsprekend. Ze willen echt nog wel iets, maar het moet wel meerwaarde hebben. Bovendien is het doen van grote investeringen een risico. Je zult op zoek moeten naar de juiste sponsormatch. Net als voor je vrijwilligers geldt ook voor je sponsoren dat ze waardering willen voelen, je zult moeite voor ze moeten doen, het zal de sponsor ook iets op moeten leveren. Met de gratis cursus ‘Succesvol sponsoren werven en behouden’ helpen we jou en de club bij het vinden van nieuwe sponsoren. Ervaring leert dat aan het einde van de cursus de sponsorbegroting ruim is verbeterd en er een mooi sponsormodel staat.

Hoe ziet een cursus succesvol sponsoren werven er uit?

De cursus bestaat uit 3 avonden waarin onze cursusleider jou en je collega clubmensen meeneemt in het proces op zoek naar nieuwe sponsoren. Aan het einde van de cursus heb je niet alleen meer sponsoren, maar heb je ook een sponsor(beleids)plan opgesteld.

Quote Verenging: “Zeker in deze tijd is het hebben van een goed sponsorplan onmisbaar!”

De cursus vindt plaats in de businessruimte van Sportcentrum Kalverdijkje op maandag 25 oktober, dinsdag 9 november en op woensdag 1 december. We beginnen, voor degenen die dat willen en zich er voor aanmelden, om 18.15 uur met soep en broodjes. De inloop voor de niet-eters is dan tussen 18.45-19.00 uur waarna om 19.00 uur ‘de les’ begint. Deze duurt zo’n 2(½) uur en wordt verzorgd door Anne Prins.

De eerste avond staat in het teken van de motieven van sponsoren, waarom doen bedrijven aan sponsoring? Hoe zorg je er voor dat bedrijven hun naam willen verbinden aan jouw club? Je wordt meegenomen op de zoektocht naar nieuwe sponsoren.

De tweede avond is echt gericht op de praktische kant: hoe haal je nu nieuwe sponsoren binnen. Samen maak je een campagne die past bij jouw club. Je oefent samen met de andere cursisten hoe je het gaat aanpakken. Aan het einde van de avond heb je het vertrouwen om de campagne ook echt uit te voeren. In je eigen tijd ga je aan de slag om nieuwe sponsoren te benaderen.

Op avond drie ligt de focus op het vervolg: hou behoud je nu de (nieuwe) sponsoren. Je hebt er nu nieuwe sponsoren bij, maar je wilt er ook voor zorgen dat onder andere de borden een paar jaar kunnen blijven hangen en dat de tenues niet direct weer vervangen hoeven te worden. We laten je zien hoe je beleid maakt op het binden en behouden van je, huidige en nieuwe, sponsoren.

Aan het einde van de cursus heb je als vereniging een mooie uitbreiding van de sponsoren EN heb je goed zicht op de inkomsten uit sponsoring voor de komende jaren.

Aanmelden

Aanmelden voor deelname (met maximaal 2 personen per vereniging) kan door ons dat via sportontwikkeling@bvsport.nl te laten weten. We willen dat graag vóór 18 oktober weten en hebben de volgende gegevens nodig:

  • Naam vereniging
  • Naam deelnemer
  • Mailadres deelnemer
  • Telefoonnummer deelnemer
  • Eet wel/niet mee en zo ja, welke eventuele dieetwensen van toepassing zijn