Voor verenigingen

Campagnes

Voor verenigingen lopen er verschillende campagnes.
Deze campagnes zijn opgezet door de buurtsportcoaches van bv SPORT of door andere organisaties, waarbij onze afdeling sportontwikkeling een bijdrage heeft geleverd.

Beweegstimulering

Verenigingen zijn ontzettend belangrijk voor het leven in de gemeente Leeuwarden. Zij bieden niet alleen de gelegenheid om tal van sporten te beoefenen, maar ze zijn bovendien sociale netwerken, waar mensen elkaar ontmoeten en elkaar leren kennen. De sportverenigingen hebben in het verleden aangetoond dat zij uitstekend in staat zijn om voor en door de leden hun sportaanbod te organiseren.

Toch blijkt uit landelijk onderzoek dat verenigingen een aantal knelpunten hebben. Vitale verenigingen zijn in staat om deze knelpunten veelal zelf op te lossen. Waar dat niet haalbaar is, zal samen met de coaches gekeken worden naar mogelijke oplossingen.

Naast het betrekken en inzetten van sportverenigingen bij het sport- en beweegaanbod tijdens en buiten schooltijd (in de buurt), richten de buurtsportcoaches zich ook op het ondersteunen van de sportverenigingen.

Meer informatie over beweegstimulering

Cursussen

Regelmatig staan er interessante cursussen op het programma. Je leest hier alles over de aangeboden cursussen voor verenigingen. Vaak zijn ze kosteloos bij te wonen. Meld je op tijd aan!

Buurtsport- & gezondheidscoach

De buurtsportcoaches hebben vooral aandacht voor sport en bewegen als onderdeel van de gezonde leefstijl. De buurtgezondheidscoaches zijn vooral gefocust op eet- en drinkgewoontes, roken en alcoholgebruik. De coaches zijn actief in de zogenaamde BOS-driehoek. Met de buurt als vertrekpunt, zijn de sportverenigingen en de basisscholen/integrale kindcentra (IKC) zowel belangrijke ‘klanten’ als samenwerkingspartners. Het is daarbij de bedoeling om de verschillende onderdelen (buurt, onderwijs en sportvereniging) met elkaar te verbinden.

Meer informatie

sportvelden leeuwarden

Verhuur

Leeuwarden is in beweging. Daarom helpt bv SPORT mensen die een sport willen aanbieden of verenigingen die een onderkomen zoeken. Wij vertellen je precies welke sportlocaties of accommodaties het beste bij je passen. Als de perfecte locatie niet bestaat, dan kijken we hoe die op te zetten is. We helpen je zelfs bij het bereiken van het juiste publiek.

Meer informatie over huren

Wat houdt ons bezig