Over
bv SPORT

Wij zijn blij van sport

bv SPORT beheert en exploiteert de sportaccommodaties in de gemeente Leeuwarden. Daarnaast geven wij uitvoering aan het sportstimuleringsbeleid van de gemeente met ons team buurtsport- en buurtgezondheidscoaches. De ruim 150 medewerkers van bv SPORT doen er alles aan om alle sportfaciliteiten in optimale conditie te houden, maar daarnaast zijn we ook actief bezig om sport en bewegen voor iedereen toegankelijk te maken. En zeg nu zelf: sporten, daar wordt toch iedereen blij van?

Corporate Story

Sport brengt mensen in beweging. Niet met als doel om te winnen. Maar om te groeien. In gezondheid. In zelfvertrouwen. In vriendschappen. In geluk. Bv SPORT wil díe beweging stimuleren en faciliteren. Maar er vooral ook samen met de sporter van genieten. We zíjn het kind dat trots naar beppe zwaait, als het voor het eerst zonder bandjes zwemt. We zíjn de trainer, die met tranen in zijn ogen op schouders wordt gedragen nadat zijn ploeg kampioen geworden is. We zíjn de dames die na het aquajoggen genieten van een kop koffie in het sportcafé. Ons doel is om iedereen met plezier te laten bewegen. We laten ons daarbij niet blind leiden door regels en protocollen. Maar vinden energie in mensen en oplossingen. We staan niet langs de zijlijn. We spelen en bewegen mee. We geloven in mogelijk maken. Een positieve energie die mensen in beweging brengt. Voor gezondheid, zelfvertrouwen, vriendschappen en geluk.

Dat maakt ons wie we zijn.

Dat maakt ons blij van sport.

bv sport

Visie

bv SPORT wil dat Leeuwarden één van de gezondste en sportiefste gemeentes van Nederland is, door alle inwoners van gemeente Leeuwarden e.o. optimaal te stimuleren en te faciliteren in sport en bewegen.

bv sport

Missie

Sporten is essentieel voor een energieke en gezonde samenleving. We sporten niet alleen om fit te blijven, sport is een middel voor gezondheidsbevordering, tegen eenzaamheid, voor vitaliteit en om de bevolking in beweging te krijgen. Maar bovenal: sport maakt mensen blij. ‘Blij van sport’ is daarom ook de essentie van ons bedrijf.

Binnen onze missie wordt de kennis, ervaring en schaal van bv SPORT, op het gebied van sport en bewegen en maatschappelijk vastgoedbeheer, breed ingezet om maatschappelijk voordeel te boeken en iedereen in de gemeente blij van sport te maken.

Ons huis is op orde en we kunnen de dienstverlening verbreden als het nodig is, maar wel binnen de financiële kaders die hiervoor beschikbaar zijn. Financiële risico’s nemen we niet als deze ten koste gaan van de basis.

Onze schaal en kennis zijn we bereid in te zetten om ook anderen van dienst te kunnen zijn, mits dit ook bv SPORT versterkt.

bv sport

Informatie

Organisatie en toezicht
bv SPORT heeft een tweekoppige directie, vertegenwoordigd door directeur bestuurder Johan van der Kooi en adjunct directeur Jan Belles. Per bedrijfsonderdeel zorgen de diverse coördinatoren voor dagelijkse aansturing.

De raad van commissarissen van bv SPORT houdt toezicht op het functioneren van de organisatie en de mate waarin doelstellingen worden gerealiseerd. Tevens is de rvc de werkgever voor de directeur-bestuurder en vervult de raad een ambassadeurs- en klankbordrol voor bv SPORT.
In de toezichtvisie beschrijft de rvc haar visie op het toezicht.

De raad van commissarissen van bv SPORT bestaat uit;

Voorzitter raad van commissarissen
De heer Jelmer Staal
Eerste benoeming: 01/09/2018

Lid raad van commissarissen
Mevrouw Saakje Mulder
Eerste benoeming: 01/01/2018

Lid raad van commissarissen
De heer Ronald Seinen
Eerste benoeming: 02/12/2021

De rvc van bv SPORT is rechtstreeks te benaderen via rvc@bvsport.nl

Jaarverslag
Benieuwd wat ons zoal bezighoudt in een jaar? Download dan ons meest recente Jaarverslag.

Algemene voorwaarden en onderliggende stukken
Op producten en diensten van bv SPORT, maar ook bij het gebruiken of huren van een sportlocatie van bv SPORT, zijn algemene voorwaarden en onderliggende stukken van toepassing.
Het overzicht van al deze voorwaarden en regels vind je op de pagina Algemene Voorwaarden en onderliggende stukken.

Openingstijden
Het hoofdkantoor is doordeweeks geopend van 08.30 – 16.30 uur. Ons FrontOffice is per mail en telefonisch bereikbaar.

Overige informatie
IBAN: NL03 ABNA 0524 8686 70
KVK: 01084769
btw: NL807998837B01

Duurzaam ondernemen

Bij bv SPORT staan duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen hoog in het vaandel. Dit betekent dat we steeds kijken naar hoe we bijvoorbeeld het onderhoud van onze accommodaties, de organisatie van onze activiteiten, maar ook de inrichting van bepaalde processen op een maatschappelijke en duurzame manier kunnen inrichten.

Meer info over duurzaam ondernemen

Klacht of suggestie indienen

Werd jij niet blij of heb je suggesties? Dan zoeken wij graag samen met jou naar een oplossing. Maak je klacht of suggestie daarom aan ons kenbaar. Dit geeft ons de mogelijkheid om deze op te lossen en soortgelijke klachten in de toekomst te voorkomen. In de meeste gevallen kan de situatie goed opgelost worden door eerst contact op te nemen met de medewerker die je geholpen heeft. Komen jullie er niet uit, vul dan onderstaand klachtenformulier in. Wij nemen je klacht vervolgens in behandeling en verwerken deze in lijn met ons protocol.

Klachtenformulier
Adres
Adres
Straatnaam
Huisnummer
Woonplaats
Land
Postcode

bv SPORT is blij van sport

Lees het hele verhaal