Over
bv SPORT

Wij zijn blij van sport

bv SPORT beheert en exploiteert de sportaccommodaties in de gemeente Leeuwarden. Daarnaast geven wij uitvoering aan het sportstimuleringsbeleid van de gemeente met ons team buurtsport- en buurtgezondheidscoaches. De ruim 150 medewerkers van bv SPORT doen er alles aan om alle sportfaciliteiten in optimale conditie te houden, maar daarnaast zijn we ook actief bezig om sport en bewegen voor iedereen toegankelijk te maken. En zeg nu zelf: sporten, daar wordt toch iedereen blij van?

Corporate Story

Sport brengt mensen in beweging. Niet met als doel om te winnen. Maar om te groeien. In gezondheid. In zelfvertrouwen. In vriendschappen. In geluk. Bv SPORT wil díe beweging stimuleren en faciliteren. Maar er vooral ook samen met de sporter van genieten. We zíjn het kind dat trots naar beppe zwaait, als het voor het eerst zonder bandjes zwemt. We zíjn de trainer, die met tranen in zijn ogen op schouders wordt gedragen nadat zijn ploeg kampioen geworden is. We zíjn de dames die na het aquajoggen genieten van een kop koffie in het sportcafé. Ons doel is om iedereen met plezier te laten bewegen. We laten ons daarbij niet blind leiden door regels en protocollen. Maar vinden energie in mensen en oplossingen. We staan niet langs de zijlijn. We spelen en bewegen mee. We geloven in mogelijk maken. Een positieve energie die mensen in beweging brengt. Voor gezondheid, zelfvertrouwen, vriendschappen en geluk.

Dat maakt ons wie we zijn.

Dat maakt ons blij van sport.

bv sport

Missie

Sport verhoogt educatieve prestaties, vermindert de zorgvraag en verhoogt de vitaliteit en maatschappelijke integratie. Het is onze missie om de ambities van de gemeente Leeuwarden op dit punt te realiseren door sportstimulering en exploitatie van sportaccommodaties. Binnen onze missie wordt de kennis en ervaring van bv SPORT, op het gebied van sport en bewegen en maatschappelijk vastgoedbeheer, op brede en grote schaal ingezet om optimaal maatschappelijk voordeel te boeken en iedereen in de gemeente blij van sport te maken.

bv sport

Visie

Sporten is essentieel voor een energieke en gezonde samenleving. We sporten echter niet alleen om fit te blijven. Sport wordt ook gebruikt als middel voor gezondheidsbevordering, tegen eenzaamheid, voor vitaliteit en om de bevolking in beweging te krijgen. Maar bovenal: om mensen blij te maken. ‘Blij van sport’ is daarom ook de essentie van ons bedrijf. Naast het exploiteren en beheren van de sportaccommodaties en onze initiatieven op het gebied van sportontwikkeling, willen we een adviseursrol aannemen als het gaat over sport en bewegen in de gemeente Leeuwarden e.o. en onze partners steunen en ontzorgen op het gebied van beheren en exploitatie, samen verenigen en vercommercialiseren van sportaanbod. Binnen de gemeente willen we onze dienstverlening geleidelijk verbreden, we willen ons niet vergalopperen en alleen beperkt risico’s lopen, we zijn niet grenzeloos. Buiten de gemeente Leeuwarden zijn wij een bereidwillige gesprekspartner.

Wie doet aan sport en wie niet? Hoe zijn verschillen in sportdeelname te verklaren? Hoe kan de deelname aan sport worden gestimuleerd? Dit is iets waar bv SPORT zich op alle niveaus, zoals leeftijd, achtergrond en opleiding hard voor maakt.
Wij willen iedereen dus blij van sport maken, waarbij meetbaarheid en innovatie hoog in het vaandel staan.

bv sport

Informatie

Jaarverslag
Benieuwd wat ons zoal bezighoudt in een jaar? Download dan ons meest recente Jaarverslag.

Openingstijden
Het hoofdkantoor is doordeweeks geopend van 08.30 – 16.30 uur. Ons FrontOffice is per mail en telefonisch bereikbaar.

Overige informatie
IBAN: NL03 ABNA 0524 8686 70
KVK: 01084769
btw: NL807998837B01

Duurzaam ondernemen

Bij bv SPORT staan duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen hoog in het vaandel. Dit betekent dat we steeds kijken naar hoe we bijvoorbeeld het onderhoud van onze accommodaties, de organisatie van onze activiteiten, maar ook de inrichting van bepaalde processen op een maatschappelijke en duurzame manier kunnen inrichten.

Meer info over duurzaam ondernemen

Klacht of suggestie indienen

Werd jij niet blij of heb je suggesties? Dan zoeken wij graag samen met jou naar een oplossing. Maak je klacht of suggestie daarom aan ons kenbaar. Dit geeft ons de mogelijkheid om deze op te lossen en soortgelijke klachten in de toekomst te voorkomen. In de meeste gevallen kan de situatie goed opgelost worden door eerst contact op te nemen met de medewerker die je geholpen heeft. Komen jullie er niet uit, vul dan onderstaand klachtenformulier in. Wij nemen je klacht vervolgens in behandeling en verwerken deze in lijn met ons protocol.

Klachtenformulier
Adres
Adres
Straatnaam
Huisnummer
Woonplaats
Land
Postcode

bv SPORT is blij van sport

Lees het hele verhaal