ZwemABC

Je kind gaat leren zwemmen. Dat is een belangrijk moment voor je kind, maar natuurlijk ook voor jou. Wij vinden het daarom belangrijk dat je een zo goed mogelijk beeld krijgt van onze lessen zwemABC en ons als aanbieder van deze lessen.

De voordelen van ZwemABC lessen bij bv SPORT

 • Wij zijn gelicentieerd opleider voor het enige, echte zwemdiploma van de Nationale Raad Zwemveiligheid.
  Dit betekent dat wij elk jaar onafhankelijk worden getoetst op een groot aantal kwaliteitscriteria. Zo weet je als ouder zeker dat de zwemlessen en het zwemdiploma voldoen aan de Nationale Norm Zwemveiligheid en daarmee wordt de basis gelegd voor een leven lang zwemplezier en –veiligheid.
 • Wij werken volgens de nieuwste inzichten en met een kindvriendelijke lesopbouw, waarbij plezier beleven en spelend leren in een vertrouwde en veilige omgeving voorop staat.
 • Wij bieden, vanaf 4 jaar, wekelijkse lessen van 1 uur onder begeleiding van een vaste zwemonderwijzer.
 • De vorderingen van je kind kun je volgen via het leerlingvolgsysteem in ons ouderportal.
 • Gemiddeld duurt het traject naar het A diploma 50 lesuren, waarbij het traject is ingedeeld in 5 niveaus.
 • Gemiddeld duren de trajecten naar het B- en C-diploma 15 lesuren.
 • Minimaal 1 keer per maand wordt er diplomazwemmen voor diploma A, B en C georganiseerd. In de meeste gevallen kan je kind na het afzwemmen meteen doorlessen voor een volgend diploma.
 • Elke 10 weken starten er nieuwe groepen voor diploma A, waardoor er geen lange wachtlijsten zijn en je je kind (vanaf 3,5 jaar) meteen kunt inschrijven voor het lesmoment van jouw voorkeur.
 • Voor diploma B en C kan je kind op ieder moment instromen.
 • Leerlingen ZwemABC hebben gratis toegang tot het recreatief zwemmen.
zwemabc

Lesmethode

Voor de zwemlessen maken wij gebruik maken van de erkende lesmethode van de Nationale Raad Zwemveiligheid. Deze lesmethode bestaat uit drie zwemdiploma’s. We leiden op voor een leven lang zwemplezier. En daarom voldoet ons ZwemABC aan de Nationale Norm Zwemveiligheid.
Diploma A, B en C staan voor een veilige, maar bovenal leuke manier van leren zwemmen. Deze vorm van ZwemABC leert kinderen op een veilige, logische en leuke manier zwemmen en zorgt ervoor dat je kind met het behalen van ieder diploma vaardiger, veiliger en vrijer in het water wordt. Plezier tijdens de lessen staat hierbij voorop!
Meer informatie hierover lees je ook op de website allesoverzwemles.nl

Startdata

Wij bieden onze zwemlessen op 3 verschillende locaties aan.

Op de volgende momenten starten er in de komende periode nieuwe lesgroepen voor diploma A:

Zwembad de Blauwe Golf
– Lessenreeks 1 seizoen 2024/2025: maandag 2 tot en met vrijdag 6 september 2024
– Lessenreeks 2 seizoen 2024/2025: maandag 18 tot en met vrijdag 22 november 2024
– De overige startdata voor seizoen 2024/2025 volgen op een later moment.

Zwembad Kalverdijkje
– Lessenreeks 1 seizoen 2024/2025: zaterdag 31 augustus (volgeboekt), woensdag 4 en vrijdag 6 september 2024
– Lessenreeks 2 seizoen 2024/2025: zaterdag 16, woensdag 20 en vrijdag 22 november 2024
– De overige startdata voor seizoen 2024/2025 volgen op een later moment.

Zwembad It Gryn
– Lessenreeks 1 seizoen 2024/2025: zaterdag 31 augustus en maandag 2 september 2024
– Lessenreeks 2 seizoen 2024/2025: zaterdag 16 en maandag 18 november 2024
– De overig startdata voor seizoen 2024/2025 volgen op een later moment.

Diploma B en C
Instromen in de lesgroepen voor B en C kan op elk moment.
Op het afzwembriefje voor diploma A of B kun je meteen je lesvoorkeur aangeven voor het volgende diploma. Heeft je kind ergens anders de eerdere diploma’s gehaald? Schrijf je kind dan in via onderstaande knoppen.

Kosten

Bij inschrijving van uw kind worden inschrijfkosten in rekening gebracht. Dit is inclusief zwempas en leuke Weevie-zwemtas. Is je kind al bij ons ingeschreven vanuit het Baby- en Peuterzwemmen of het Voorzwemmen, dan hoef je niet opnieuw inschrijfgeld te betalen.

Het maandelijkse lesgeld wordt bij voorkeur via een incassocontract afgeschreven.
Maandelijks contant of per pin betalen aan de balie is ook mogelijk.
Zolang het lescontract loopt, kan je kind gratis recreatief zwemmen in de zwembaden van bv SPORT.

Meer informatie over de hoogte van het inschrijfgeld, lesgeld en de kosten voor het diplomazwemmen lees je op onze inschrijfpagina’s. Gebruik daarvoor de paarse knoppen op deze pagina.

Licentie en Gedragscode

bv SPORT is in het bezit van de Licentie ZwemABC en voldoet daarmee aan de nieuwste kwaliteitscriteria om zwemles te mogen geven voor het ZwemABC, de Nationale Zwemdiploma’s. Zwemlesaanbieders met de Licentie ZwemABC op zak, handelen volgens de nieuwe kwaliteitstandaard van de zwembadbranche en worden getoetst op zaken als: is de wet- en regelgeving in orde, is de zwemonderwijzer gescreend, voldoende opgeleid en in het bezit van een VOG, maar ook of jij als ouder voldoende zicht hebt op de vordering van je kind. Met het behalen van deze licentie kun je er op vertrouwen dat al deze zaken binnen bv SPORT gewaarborgd zijn.

Wij conformeren ons aan de gedragscode zwembadbranche. Bij deze gedragscode hoort ook een landelijk meldpunt. Hier kun je terecht als je ondervindt (of denkt) dat er afgeweken wordt van de geldende regels en de waarden en normen.