bv SPORT brengt senioren samen in beweging

Op vrijdag 11 maart starten de buurtsportcoaches van bv SPORT met het programma ‘Sociaal Vitaal’. In dit programma doen senioren in de leeftijdscategorie van 65 tot 80 jaar dertig weken mee aan verschillende activiteiten. Tijdens dit programma werken ze aan hun vitaliteit.

Henk Bijker, buurtsportcoach bv SPORT vertelt: “Wij vinden het belangrijk om ouderen te laten bewegen en met elkaar in contact te brengen. Door corona konden ze elkaar de afgelopen tijd minder ontmoeten. Daarom besteden we graag aandacht aan het sociale aspect.”

sociaal_vitaal_bvSPORT
sociaal_vitaal_bvSPORT

Het programma heeft als doel om senioren meer te laten bewegen en ze met elkaar in contact te brengen. Zodra de senioren zich opgeven, worden ze uitgenodigd voor een fitheidstest. De score uit deze test gebruiken de buurtsportcoaches om te bepalen of ouderen kunnen meedoen met het programma. Men kan de activiteiten op eigen tempo volgen en na de les is er ruimte voor een praatje.

We zitten natuurlijk niet stil bij bv SPORT. Het komende jaar worden er nog meer programma’s aan de kalender toegevoegd.

Henk Bijker vertelt dan ook enthousiast: “Nu we weer de mogelijkheid hebben om ouderen bij elkaar te brengen, kunnen we ons focussen op het houden van deze activiteiten.”

Wie dus een extra steuntje in de rug kan gebruiken en fit en gezond ouder wil worden, kan deelnemen aan de verschillende activiteiten.

Sociaal Vitaal wordt georganiseerd in Wijkcentrum ’t Knooppunt en Bewegingscentrum Leeuwarden. Meer informatie en de kalender van de activiteiten van bv SPORT staat op onze website.