Doortrappen – Fietsspiegel en fietshelm actie

Veilig en relaxed fietsen met de fietsspiegel en fietshelm

Heb je wel eens gehoord van fietsspiegels? Een fietsspiegel kun je aan het stuur van je fiets monteren. Met zo’n spiegel heb je altijd goed zicht op wat er achter je gebeurt en weet je dus wat voor verkeer je kunt verwachten. Veilig en handig voor mensen die niet zo goed meer over hun schouder naar achteropkomend verkeer kunnen kijken. De Fietsersbond geeft handige informatie en tips en je kunt bij de fietsenmaker direct een fietsspiegel uitproberen.

Even over de drempel heen

Fietsspiegels alleen voor oude mensen? Dat is al lang niet meer zo. Een fietsspiegel geeft overzicht van wat er om je heen gebeurt en dat geeft veiligheid en rust. Met de fietsspiegel zie je in één oogopslag wat er achter je gebeurt, zonder om te hoeven draaien.

Wist u dat u uw fietsritten nog veiliger kunt maken? Simpelweg door een fietshelm te dragen! Hoewel het in Nederland niet verplicht is, raden we het sterk aan. Een fietshelm beschermt niet uw kapsel, maar wel uw hersenen. Bij een ongeval verkleint het dragen van een fietshelm de kans op ernstig hoofd- en hersenletsel met 60%. En de kans op een dodelijk letsel wordt zelfs 71% kleiner. Hersenletsel is namelijk niet zo makkelijk te herstellen als een gebroken arm. Dus, bescherm uw hersenen en draag een fietshelm.

Laat een gratis fietsspiegel monteren, of krijg € 25,- korting op een nieuwe fietshelm. Kom gezellig langs bij onze fietsspiegel- en fietshelmactie!

Doortrappen in Friesland
Doortrappen in Friesland is bedoeld om senioren te stimuleren vaker te fietsen. Fietsen is goed voor de gezondheid, sociale contacten en mobiliteit van senioren in de provincie. Bovendien draagt het bij aan recreatie en duurzaamheid. Het programma wordt omarmd door de achttien Friese gemeenten en de provincie Friesland. Kijk voor meer informatie frieslandbeweegt.frl/doortrappen

Datum: 19 juni 2024

Locatie: Bike Totaal Mient de Vries, Pier Panderstraat 1, 8913 CH Leeuwarden

Tijden: 13.00-16.00 uur

Aanmelden is niet nodig.