Van 27 mei tot en met 9 juni 2024 zijn
de glijbanen in zwembad de Blauwe Golf gesloten
in verband met werkzaamheden.

Gemeente Leeuwarden sluit zich aan bij provinciaal sportplatform ‘Yn Beweging’

Lancering blij van sport app
Wethouder Gijs Jacobse hijst samen met Johan van der Kooi, directeur bv SPORT, de vlag als startsein van de lancering.

Vanochtend werd op het ijs van de Elfstedenhal de nieuwe blij van sport-app feestelijk en in stijl gelanceerd. Samen met Johan van der Kooi, directeur bv SPORT Leeuwarden, nam de Wethouder Gijs Jacobse de nieuwe blij van sport-app symbolisch in ontvangst van Friso Douwstra, gedeputeerde Provincie Fryslân en Anne Jochum de Vries, directeur Sport Fryslân.

,,Met de nieuwe app willen we de verschillende sporten dichter bij de inwoners van de gemeente Leeuwarden brengen. Daarom sluiten wij ons als sportbedrijf graag aan bij het provinciale platform”, vertelt Johan van der Kooi tijdens zijn welkomstwoord.

Na het welkomstwoord was het aan Friso Douwstra en Anne Jochum de Vries om de schaatsen aan te trekken, zodat zij de laatste etappe van de Elfstedentocht konden schaatsen. Bij de finishboog stonden Wethouder Gijs Jacobse en Johan van der Kooi (bv SPORT) klaar om de nieuwe app, in de vorm van een kartonnen mobiel, in ontvangst te nemen namens de gemeente Leeuwarden.

Om klokslag 10.30 uur werd de vlag gehesen als het officiële startsein voor de lancering van de nieuwe blij van sport app.

Een nieuw sportplatform voor alle inwoners van de gemeente Leeuwarden

Leeuwarden is de derde gemeente die aanhaakt op het provinciale platform. Na de gemeenten Súdwest-Fryslân en Opsterland, lanceert bv SPORT de nieuwe app in de gemeente Leeuwarden met de naam ‘blij van sport’. Het nieuwe platform brengt vraag en aanbod rondom sport samen. Sport- en beweegaanbieders kunnen hun activiteiten erin zetten zodat inwoners eenvoudig het sportaanbod in hun omgeving kunnen vinden.

Elise Haanstra, projectcoördinator en buurtsportcoach, vertelt trots: ,,De nieuwe app is hét platform waarop onze inwoners eenvoudig hun favoriete sport kunnen opzoeken. Tegelijkertijd helpen we verenigingen met het bereiken van meer mensen. We blikken terug op een feestelijke lancering.”

Er staan nu 100 sportaanbieders in de ‘blij van sport app’. De komende maanden gaat bv SPORT meer aanbieders activeren om de nieuwe app te gebruiken. Zo staat er voor iedereen straks een favoriete sport in de app.

De nieuwe blij van sport app is vanaf vandaag te downloaden in Google Play en de App Store van Apple. Sportaanbieders kunnen hun activiteit aanmelden via app.blijvansport.nl

Wethouder Gijs Jacobse neemt de app in ontvangst van gedeputeerde Friso Douwstra en Anne Jochum de Vries (Sport Fryslân).
Directie bv SPORT, Jan Belles en Johan van der Kooi, plakken namens de gemeente Leeuwarden de ‘pin’ op de kaart.