Jeugdfonds Sport & Cultuur

Te weinig geld voor een sportclub of zwemles?

Wil je kind graag op voetballen, turnen, streetdance, judo of een snorkeldiploma halen, maar is er thuis te weinig geld? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt! Zij zijn er ook voor zzp’ers met te weinig opdrachten of als je als gevolg van de coronacrisis geldzorgen hebt. Zij betalen voor kinderen en jongeren tussen de 0 en 18 jaar de contributie of het lesgeld en eventueel de spullen zoals sportkleding of dansschoenen.

Hoe werkt het?

1. Aanvraag

Vul het digitale aanvraagformulier in
zodat onze buurtsportcoach met jouw aanvraag aan de slag kan.

  2. Beoordeling

  Onze buurtsportcoach stuurt jouw aanvraag naar het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Dit duurt 3 weken.

  3. Aanmelden

  Na goedkeuring kun je je kind aanmelden bij de sportclub, dansschool of andere organisatie waar je kind op les wil.

  bv SPORT en het Jeugdfonds Sport en Cultuur

  De aanvraag voor een bijdrage wordt gedaan door een intermediair. Dit is bijvoorbeeld een buurtsportcoach van bv SPORT, Stichting Leergeld, een leerkracht, schuldhulpverlener of medewerker sociaal gebiedsteam. Aanvragen kunnen zowel door ouders als intermediairs gedaan worden via www.samenvoorallekinderen.nl.

  Het Jeugdfonds Sport en Cultuur zorgt voor de betaling van de contributie of het lesgeld direct aan de sportclub/lesgever. Je ontvangt zelf geen geld.


  Let op:
   Er moet ieder jaar een nieuwe aanvraag gedaan worden.


  Wist je dat je ook een aanvraag kunt doen voor bijvoorbeeld schoolspullen of een verjaardagbox? Dit kan via www.samenvoorallekinderen.nl