Jeugdfonds Sport & Cultuur

Te weinig geld voor een sportclub of zwemles?

Wil je kind graag op voetballen, turnen, streetdance, judo of een zwemdiploma halen, maar is er thuis te weinig geld? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt! Zij zijn er ook voor zzp’ers met te weinig opdrachten of als je als gevolg van de coronacrisis geldzorgen hebt. Wij betalen voor kinderen en jongeren tussen de 0 en 18 jaar de contributie of het lesgeld en eventueel de spullen zoals sportkleding of dansschoenen.

Hoe werkt het?

1 ) De aanvraag voor een bijdrage wordt gedaan door een intermediair. Dit is bijvoorbeeld een buurtsportcoach van bv SPORT, Stichting Leergeld, een leerkracht, schuldhulpverlener of medewerker sociaal gebiedsteam. Aanvragen kunnen zowel door ouders als intermediairs gedaan worden via www.samenvoorallekinderen.nl.

2 ) De intermediair doet, in overleg met jou, een aanvraag. Ter voorbereiding op je gesprek met de intermediair kun je al de ouderkaart invullen;

3 ) Je hoort binnen 3 weken of de aanvraag goedgekeurd is;

4 ) Na goedkeuring kun je je kind aanmelden bij de sportclub, dansschool of andere organisatie waar je kind op les wil;

5 ) Het Jeugdfonds Sport en Cultuur zorgt voor de betaling van de contributie of het lesgeld direct aan de sportclub/lesgever. Je ontvangt zelf geen geld.
Let op:
 Er moet ieder jaar een nieuwe aanvraag gedaan worden.


Wist je dat je ook een aanvraag kunt doen voor bijvoorbeeld schoolspullen of een verjaardagsbox?