Inspiratie-workshop Athletic Skills Model

Gratis workshop | woensdag 17 april

Inspiratie-workshop ASM

Ben jij een vakdocent, therapeut, (beweeg)coach of sportaanbieder? Kom dan naar de gratis inspiratie-workshop ASM; een praktische workshop waarin je alles te weten komt over het ASM-model en de tien grondvormen van bewegen.

De workshop is een actieve workshop waarin theorie met praktijk wordt gecombineerd. Tijdens de bijeenkomst geven wij je een voorproefje van ASM in de praktijk en vertellen de vakdocenten van de ASM Academy jou meer over de volledige 4-daagse instructeursopleiding.

Lijkt het jou leuk om deel te nemen aan de gratis ASM-workshop? Meld je dan gratis en vrijblijvend aan via het formulier onderaan deze pagina.

Wat is ASM?

Het Athletic Skills Model (ASM) laat ons anders denken over sport en bewegen en richt zich op een Breed Motorische Ontwikkeling (BMO). Het is een visie die wordt onderbouwd door wetenschap en praktijk, waarbij spel en sport gekoppeld zijn aan motorisch leren.

bv SPORT en ASM

bv SPORT heeft als doel om ASM in de gemeente Leeuwarden te verankeren. Want als we kijken naar het vermogen om te bewegen (de motoriek), dan scoort de gemeente Leeuwarden laag tegenover het landelijke gemiddelde.

MQ-Scan resultaten 2022: Week van de Motoriek: extra aandacht voor sport en bewegen – bv SPORT

Met de schijf van tien leg je de basis voor veelzijdig bewegen. Je combineert verschillende beweeg- en spelelementen en volgt 10 grondvormen die wetenschappelijk zijn onderbouwt. Deze grondvormen zijn belangrijk voor een optimale motorische ontwikkeling. Met het toepassen van deze grondvormen, kan jij als vakdocent of sportaanbieder het verschil maken! Op onze themapagina lees je hier meer over.

Waar en wanneer?

De gratis ASM-workshop is op woensdag 17 april en start om 19:15 uur (inloop vanaf 19:00 uur). De workshop zal rond 21:15 uur eindigen.

Locatie: Sporthal Rengers
Fiswerderweg 9, 8917 EW Leeuwarden

Omdat de workshop wordt gecombineerd met een praktijkgedeelte, is het belangrijk om rekening te houden met het meenemen van sportkleding en sportschoenen.

Meld je aan via het onderstaande formulier. Let op, vol is vol!

Bereid je goed voor:

Onze buurtsportcoaches schrijven regelmatig over het Athletic Skills Model. Lees hun artikelen en laat je inspireren!

Wat is het Athletic Skills Model en hoe pas je dit toe? (bvsport.nl)

Veelzijdig bewegen dankzij het Athletic Skills Model (bvsport.nl)

Aanmelden ASM-inspiratieworkshop

Aanmelden ASM-inspiratieworkshop