Week van de Motoriek: extra aandacht voor sport en bewegen

Week van de Motoriek - bv SPORT

Van 1 tot en met 5 november is het de Week van de Motoriek. De motorische prestatievaardigheden van kinderen in de gemeente Leeuwarden scoort onder het landelijke gemiddelde. Daarom vinden we het belangrijk om extra aandacht te vragen voor sport en bewegen.

Motoriek is het vermogen om te bewegen. Wanneer de motorische achterstand bij kinderen afneemt, vergroot dit de kans dat zij beter kunnen meebewegen met klas- en teamgenoten. Een goed ontwikkelde motoriek is belangrijk; het hangt samen met alle vormen van leren.

De resultaten uit de MQ-Scan laten zien dat onze buurtsportcoaches en hun activiteiten onmisbaar zijn. Het is hun doel om de sportparticipatie binnen de gemeente te bevorderen.

Daarin zijn de eerste tien levensjaren van een kind cruciaal. Vooral voor het creƫren van een toewijding aan een leven lang sporten en bewegen. Met een MQ-Scan meten en monitoren onze buurtsportcoaches het beweeggedrag op basisscholen. De scan helpt om het talent bij kinderen te herkennen en te stimuleren.

Wil je meer weten over de rol van onze buurtsportcoaches en de activiteiten die ze organiseren? Lees meer op de pagina over sportontwikkeling.

https://www.kenniscentrumsportenbewegen.nl/event/week-van-de-motoriek/

Afbeelding 1: Motorische vaardigheid gemeente Leeuwarden