ASM: motorisch vaardig in bewegen

Wat is ASM?

ASM staat voor het Athletic Skills Model. Een model dat ons anders laat denken over bewegen voor de top- en breedtesport, het bewegingsonderwijs én de gezondheidszorg. Het is een praktische en wetenschappelijke denkwijze waarbij spel en plezier zijn gekoppeld aan motorisch opleiden. Het model helpt sportverenigingen, scholen, sportbonden en gemeenten om een gestructureerde aanpak aan te bieden voor een gezonde leefstijl. Voor iedereen!

PLAYCE Rengers

PLAYCE Rengers: de sportzaal van de toekomst

PLAYCE Rengers daagt je uit om op een veelzijdige manier te sporten en bewegen. Dankzij de asymmetrische patronen biedt de zaal oneindig veel mogelijkheden om te ontdekken en bewegen.

PLAYCE Rengers Leeuwarden: de sportzaal van de toekomst!

10 grondvormen van bewegen (schijf van 10)

Wie de PLAYCE binnenstapt, komt in aanraking met kleurrijke patronen en spelobjecten. De PLAYCE is namelijk gebaseerd op de 10 grondvormen van bewegen. Deze grondvormen zorgen voor een breed motorische aanpak en een gevarieerd aanbod om te sporten en bewegen.

De grondvormen zijn: balanceren en vallen, stoeien en vechten, gaan en lopen, springen en landen, rollen, duikelen en draaien, gooien, vangen, slaan en mikken, trappen, schieten en mikken en klimmen en klauteren.

De PLAYCE Rengers en ASM is er voor iedereen. Voor het onderwijs, fysiotherapie/gezondheidszorg en de (top)sport. Iedereen kan profiteren van de voordelen van ASM. Benieuwd hoe? Bekijk onze ASM-toolkaart.

De voordelen van ASM en PLAYCE Rengers

Sporten hebben meer gemeen dan dat ze verschillen; dat is de visie van ASM. De voordelen van ASM zijn:

  • Minder blessures.
  • Meer creativiteit.
  • Meer plezier in sporten en bewegen.
  • Betere prestaties; op mentaal en fysiek niveau.
  • Talentontwikkeling komt eerder naar voren.
PLAYCE Rengers

bv SPORT kiest voor de ASM-methode

Het is ons doel om alle inwoners van de gemeente Leeuwarden vaardig in bewegen te maken. Dit willen we doen door inwoners veelzijdig te laten bewegen. Het Athletic Skills Model (ASM) zien we als hulpmiddel om dit doel te bereiken. Als het aan ons ligt, wordt het sport- en beweegklimaat in Leeuwarden straks alleen nog maar vorm en inhoud gegeven vanuit dit gedachtegoed. Ben jij al bekend met de ASM-methode? Bekijk de toolkaart.

Kom sporten in PLAYCE Rengers!

Wil jij ook veelzijdig sporten? Je bent van harte welkom in PLAYCE Rengers! Wil je meer informatie over de huur van deze accommodatie of over breed motorisch ontwikkelen? Neem dan contact met ons op!

Wat houdt ons bezig