Van 27 mei tot en met 9 juni 2024 zijn
de glijbanen in zwembad de Blauwe Golf gesloten
in verband met werkzaamheden.

De kracht van veelzijdig bewegen voor kinderen

In een tijdperk waarin schermtijd normaal lijkt te zijn voor kinderen, is het belangrijker dan ooit voor kinderen om veelzijdig te bewegen. Kinderen hebben niet alleen behoefte aan lichaamsbeweging, maar ook aan gevarieerd bewegen om hun fysieke en cognitieve ontwikkeling te bevorderen.

Het Athletic Skills Model (ASM)

Het Athletic Skills Model is een ontwikkelingsgericht model dat is ontworpen om de fysieke vaardigheden van kinderen te verbeteren door middel van bewegingsactiviteiten. Het ASM model gaat verder dan traditionele sporten door te focussen op fundamenten zoals rennen, springen, gooien, vangen en balanceren. Door deze vaardigheden te ontwikkelen, worden kinderen niet alleen fysiek sterker, maar verbeteren ze ook hun coördinatie, balans en cognitieve functies.

Bij ASM wordt de nadruk gelegd op veelzijdigheid in het bewegen. Kinderen worden aangemoedigd om verschillende activiteiten te verkennen en te genieten, in plaats van zich te beperken tot één specifieke sport. Dit helpt niet alleen bij het voorkomen van overbelasting van specifieke spieren en gewrichten, maar het stimuleert ook een levenslange liefde voor bewegen.

Veelzijdig bewegen tijdens de Koningsspelen

De koningsspelen, een jaarlijks evenement op basisscholen in Nederland, bieden een goed platform voor het bevorderen van veelzijdig bewegen voor kinderen. Tijdens de Koningsspelen worden verschillende sport- en bewegingsactiviteiten georganiseerd, variërend van traditionele sporten tot creatieve spellen en uitdagingen. Dit moedigt kinderen aan om hun grenzen te verleggen, nieuwe vaardigheden te ontdekken en bovenal plezier te hebben in bewegen.

Door mee te doen aan de Koningsspelen ervaren kinderen veel verschillende bewegingsactiviteiten, waardoor ze hun fysieke vaardigheden kunnen ontwikkelen. Bovendien draagt de nadruk op teamwork, fair play en plezier bij aan een positieve houding ten opzichte van sport en bewegen.

Het stimuleren van veelzijdig bewegen

Het stimuleren van veelzijdig bewegen bij kinderen is erg belangrijk voor hun ontwikkeling. Door kinderen aan te moedigen om meerdere bewegingsactiviteiten te verkennen, kunnen ze niet alleen verschillende vaardigheden ontwikkelen, maar ook hun zelfvertrouwen te vergroten en hun creativiteit te stimuleren. Veelzijdig bewegen helpt kinderen om hun lichaam op diverse manieren te gebruiken, waardoor ze zich bewust worden van hun talenten en grenzen.

Door kinderen aan te moedigen om te experimenteren met verschillende activiteiten en hen te ondersteunen bij het vinden van hun passie voor bewegen, leggen we de basis voor een gezondere toekomst.