De Week voor de Gezonde Jeugd: iedereen blij van een uitdagend speel- en beweegaanbod!

Ieder kind verdient het om gezond om te groeien. Daarom werkt bv SPORT actief samen met JOGG. Dit is een landelijk werknet dat zich richt op lokale ambities. In De Week voor de Gezonde Jeugd is er extra aandacht voor het speel- en beweegaanbod op school. Waarbij bv SPORT zorgt voor uitdagende en sportieve activiteiten op de basisscholen.

Tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd organiseren JOGG Leeuwarden en bv SPORT een springtouw-challenge voor Leeuwarder basisscholen. Een leuke manier om veelzijdig te bewegen en spelen!

De springtouw-challenge

bv SPORT heeft deze maand alle basisscholen in de gemeente Leeuwarden een pakket toegestuurd met daarin een springtouw. Vanaf dinsdag 7 juni worden alle scholen uitgedaagd om zoveel mogelijk kinderen tegelijkertijd tien sprongen te laten maken. Maar dat niet alleen, we dagen alle basisschoolkinderen uit om zo creatief mogelijk ’touwtje te springen’. De school met de meest originele inzending wint een sportief prijzenpakket. Lees hier meer over de springtouw-challenge of bekijk hieronder de inspiratievideo van onze buurtsportcoaches.

De buurtsportcoaches van bv SPORT hebben een springtouw-challenge klaarstaan. Doet jouw school ook mee?

Meedoen met de springtouw-challenge? Stuur je challenge als video op!

Meedoen aan de springtouw-challenge kan van 7 tot en met 11 juni. Het filmpje kan tot en met 15 juni opgestuurd worden naar buurtgezondheidscoach Sybrecht via e-mail s.andringa@bvsport.nl of via WhatsApp 0629242910. Geef hierbij duidelijk de naam van je school aan. We kijken uit naar jullie inzendingen! En weet je wat leuk is? Meesters en juffen mogen ook meedoen! Veel plezier!

In week 26 worden de winnende scholen bekend gemaakt en worden de prijzen uitgereikt.