Van 27 mei tot en met 9 juni 2024 zijn
de glijbanen in zwembad de Blauwe Golf gesloten
in verband met werkzaamheden.

Een nieuw jaar: écht iedereen blij van sport!

Iedereen blij van sport, dat is de missie van bv SPORT. Daarom hebben we ook dit jaar een agenda vol met sportieve thema’s en activiteiten. We willen je graag inspireren om aan de slag te gaan met jouw sportieve voornemens, maar blikken ook terug. Lees je mee?

Blij van sport

Als we terugblikken op het afgelopen jaar, dan was 2022 het jaar waarin we weer samen konden sporten. Het jaar waarin we eindelijk weer de zolen in de sportzalen hoorden piepen. En het jaar waarin de vers gemaaide velden opnieuw volop gebruikt werden door alle verenigingen. Samen konden we weer genieten van sport. Ontzettend fijn!

Zuiderlooproute Leeuwarden

Zet Leeuwarden in beweging

2022 was ook het jaar waarin het nieuwe platform van het Sportakkoord Leeuwarden ‘Zet Leeuwarden in beweging’ werd gelanceerd. Onder het credo ‘samen doen, samen bewegen en samen gezond’ is het nieuwe platform, in samenwerking met de gemeente Leeuwarden en andere betrokken partijen, gelanceerd!

Sportakkoord Leeuwarden

Met het Sportakkoord Leeuwarden willen we bereiken dat iedereen, en dan bedoelen we écht iedereen, plezier in sport en bewegen heeft. Nu en in de toekomst. Ongehinderd, in een veilige en gezonde omgeving. Een leven lang. Als sporter, vrijwilliger of toeschouwer. En ieder op zijn of haar eigen niveau.

Daarom heeft de gemeente Leeuwarden, samen met bv SPORT, geld beschikbaar gesteld. Met dit geld kunnen organisaties of inwoners hun idee werkelijkheid maken. Het gaat om ideeën die het sporten en bewegen stimuleren.

Heb jij zo’n goed idee? Neem dan eens een kijkje op het platform van Sportakkoord Leeuwarden.

Wist je dat onze buurtsportcoaches jou kunnen helpen met het op papier zetten van dit plan? Een mooi voorbeeld is het idee van Jelmer Hofstee, trainer jeugdopleiding SC Cambuur. Zijn verhaal lees je in het Sportmagazine Leeuwarden.

Betrokken bij een sportvereniging? Maak je leden blij van sport!

Misschien heb je wel een goed idee om méér inwoners in beweging te krijgen. Bijvoorbeeld voor mensen voor wie sporten en bewegen niet vanzelfsprekend is. Een mooi voornemen, toch?

Daarom besteden we dit jaar graag aandacht aan het Sport Inclusie Fonds. Het fonds is een initiatief van de Provincie Fryslân en is opgezet in samenwerking met Sport Fryslân.

Met behulp van het Sport Inclusie Fonds kunnen mensen die drempels ervaren om te sporten worden geholpen. Hierbij kan het gaan om kwetsbare kinderen, mensen met een beperking, mensen met een smalle beurs, senioren of mensen uit de LHBTIQ+ community.

Heb jij een goed idee om sporten toegankelijk te maken voor onze inwoners? Bekijk dan een keer de website van het Sport Inclusie Fonds en meld je vereniging of sportclub aan.

Aan de slag met je eigen sportieve voornemens

Het is even belangrijk om zelf goed in vorm te zijn én blijven. Daarom delen we een aantal inspirerende tips en ideeën met je. Zo word ook jij blij van sport, echt waar!

1. Maak een plan

Wil jij meer bewegen in 2023? Maak dan je doel concreet. Hoe concreter, hoe beter. Het inplannen van je sportactiviteit in je agenda is een eerste stap. Je kunt ook een lange termijn doel bepalen waarmee je een stip aan de horizon zet.

2. Beweeg veelzijdig

Hoe meer we bewegen, hoe beter we presteren. Leer nieuwe beweegvormen kennen en ga aan de slag met veelzijdig bewegen. Kijk hierbij verder dan alleen je eigen sport. Veelzijdig bewegen heeft namelijk veel voordelen, ook als ervaren sporter:

  • Er ontstaan betere sportprestaties;
  • Je verkleint de kans op blessures;
  • En je krijgt meer creativiteit bij de uitvoering van je sport.

Bv SPORT richt zich op een veelzijdige aanpak. Hiervoor gebruiken we als basis de 10 grondvormen uit het Athletic Skills Model (ASM). Wil jij zelf ook gevarieerd bewegen? Gebruik dan de online toolkaart of bekijk de verschillende spelvormen op ons inspiratieplatform. Deze zijn gebaseerd op het ASM-model.

3. Ontdek je favoriete sport

Ga op zoek naar een uitdagende sport. Misschien dat je al een aantal jaren de sportschool binnenstapt en denkt: ik wil wel een keer iets anders doen. Hulp nodig bij het vinden van een nieuwe sport? Houd dan onze kanalen goed in de gaten. Binnenkort vind je in no time alle sporten bij jou in de buurt.

Wil je direct aan de slag of vind je het lastig om een activiteit te vinden? Neem dan gerust een keer contact op met een van onze buurtsportcoaches: sportontwikkeling@bvsport.nl Zij kunnen je in contact brengen met verschillende sportaanbieders.

4. Ga lekker zwemmen

Zwemmen wordt vaak gezien als een ontspannen activiteit. Wil je je zwemvaardigheid in het nieuwe jaar verbeteren? Bekijk dan de activiteiten in onze zwembaden. Er zijn tal van zwemactiviteiten waaraan je kunt deelnemen. Bijvoorbeeld borstcrawl clinics of spinnen in het water (AquaSpinning).

Succes met je sportieve doelen voor komend jaar!