Opening Doortrappen-seizoen

Event | 5 april | VOLGEBOEKT

Lente! Het weer wordt mooier, de dagen langer. Bloemen bloeien, de grazende lammetjes en het getjilp van vogels. Heeft u nu ook zo’n zin om de fiets te pakken en te genieten van de omgeving?

Fietsen is heerlijk! En wie in beweging blijft, blijft ook langer fit en gezond. Doortrappen helpt je om dit zo lang en veilig mogelijk te doen. Doortrappen staat voor elkaar ontmoeten, fietsend over ruime paden. Routes met weinig obstakels en relatief veilige kruisingen.  

Opening doortrapseizoen op 5 april 

Woensdagochtend 5 april is de opening van het Friese Doortrappen-seizoen. In 18 gemeenten trappen we het Friese Doortrappen-Seizoen af. De grote Provinciale aftrap van het Doortrappen-Seizoen is dit jaar in Leeuwarden. Dit doen wij door samen een mooie fietstocht door te trappen.

Tijdens deze fietstocht van ongeveer 19 kilometer krijg je informatie over veilig blijven fietsen, delen we fietsspiegels uit (en monteren die), stoppen we onderweg bij een ‘mystery guest’ en word je voorzien van wat lekkers. Doe vooral mee aan onze prijsvraag! Je kunt namelijk een tegoedbon winnen om jouw fiets veiliger te maken. Genoeg redenen dus om jezelf en anderen op te geven. Want samen fietsen verbindt!

Het programma

Het programma start om 10.00 uur en is rond 12.30 uur weer klaar.

 • Verzamelen bij Kalverdijkje 77A in Leeuwarden
 • Ontvangst met koffie of thee
 • Uitdelen en monteren fietsspiegels (fietshandelaar en fietsenmaker zijn ter plaatse)
 • Welkomstwoord door wethouder Evert Stellingwerf
 • Uitleg over veilig fietsen in een groep en veilig op- en afstappen door fietsdocent Fietsersbond
 • Gezamenlijke fietstocht van 19 kilometer
 • Onderweg 1 stop bij het Elfstedenbruggetje waar je een verhaal hoort van onze ‘mystery guest’ 
 • Meedoen met de prijsvraag
 • Afsluiting met wat lekkers

Opgave is niet meer mogelijk, alle beschikbare plaatsen zijn inmiddels gevuld.

Meer informatie vind je op www.doortrappen.frl

4-daagse opleiding

ASM-instructeursopleiding

De ASM-instructeursopleiding Advanced is bedoeld voor iedereen die in het bezit is van een diploma ALO, PABO met Leergang Vakbekwaamheid Bewegingsonderwijs, Fysiotherapie/Oefentherapie, Bewegingswetenschappen, Trainerslicentie (TC3) of CIOS/Sport en bewegen 3 of 4.
Start met de ASM-instructeursopleiding in Leeuwarden! Deze opleiding is een mooie aanvulling op je kwalificatie als vakdocent of gezondheids-/bewegingsdeskundige en is het eerste niveau (advanced) van bekwaamheid in het ASM-programma.

Tijdens de opleiding leer je om vanuit een wetenschappelijke en praktische onderbouwing leuke en kwalitatieve beweegprogramma’s te schrijven. Dit doe je aan de hand van de schijf van 10; een schijf waarin alle vormen van bewegen zijn verpakt in 10 grondvormen. Hiermee richt jij je lessen in volgens het principe van breed motorisch opleiden.

bv SPORT en ASM

Het Athletic Skills Model (ASM) laat ons anders denken over sport en bewegen en richt zich op veelzijdig bewegen.

bv SPORT heeft als doel om ASM in de gemeente Leeuwarden te verankeren. Want als we kijken naar het vermogen om te bewegen (de motoriek), dan scoort de gemeente Leeuwarden laag tegenover het landelijke gemiddelde.

MQ-Scan: Week van de Motoriek: extra aandacht voor sport en bewegen – bv SPORT

Met de schijf van tien leg je de basis voor veelzijdig bewegen. Je combineert verschillende beweeg- en spelelementen en volgt 10 grondvormen die wetenschappelijk zijn onderbouwt. Deze grondvormen zijn belangrijk voor een optimale motorische ontwikkeling. Met het toepassen van deze grondvormen, kan jij als vakdocent of sportaanbieder het verschil maken!

Thema’s ASM-instructeursopleiding

Tijdens de opleiding komen verschillende onderwerpen aan bod:

 • Visie ASM
 • Talentontwikkelingsmodellen
 • Breed motorische ontwikkeling (BMO)
 • ASM-bouwstenen voor motorische vaardigheid, coördinatie en fitheid
 • Transfers of learning
 • Meso-planning toepassing van het ASM

Data opleiding

De startdatum voor 2023 is bekend! We starten vanaf woensdag 5 april 2023.

Opleidingsdag 1: woensdag 5 april van 16:00 – 20:30 uur

Opleidingsdag 2: woensdag 12 april van 16:00 – 20:30 uur

Opleidingsdag 3: woensdag 19 april van 16:00 – 20:30 uur

Opleidingsdag 4: woensdag 10 mei van 16:00 – 20:30 uur

Kosten opleiding

Start jij binnenkort met de 4-daagse opleiding? Dan kan je je vanaf nu inschrijven. Het opleidingsbedrag bedraagt € 1.050,-. Vaak is het mogelijk dat jouw werkgever een deel van de opleiding betaald. Vraag naar de mogelijkheden.

Aanmelden opleiding

De ASM-instructeursopleiding is een vierdaagse opleiding met theorie en praktijk op Hbo-niveau. Heb je de opleiding volledig afgerond? Dan ontvang je een erkend certificaat waarmee jij zelfstandig kwalitatieve beweegprogramma’s kunt opstellen.

Ben je geïnteresseerd in de ASM-instructeursopleiding? Meld je aan via het formulier hieronder. Met het invullen van dit formulier is je aanmelding nog niet definitief. Onze medewerker nemen contact met je op om samen de aanmelding definitief te maken.

De opleiding wordt aangeboden door de ASM-academy. Op hun website lees je meer over de opleiding en het programma.

ASM-instructeursopleiding

ASM-instructeursopleiding