ASM-instructeursopleiding: anders denken over bewegen

4-daagse opleiding

ASM-instructeursopleiding

De ASM-instructeursopleiding Advanced is bedoeld voor iedereen die in het bezit is van een diploma ALO, PABO met Leergang Vakbekwaamheid Bewegingsonderwijs, Fysiotherapie/Oefentherapie, Bewegingswetenschappen, Trainerslicentie (TC3) of CIOS/Sport en bewegen 3 of 4.
Start met de ASM-instructeursopleiding in Leeuwarden! Deze opleiding is een mooie aanvulling op je kwalificatie als vakdocent of gezondheids-/bewegingsdeskundige en is het eerste niveau (advanced) van bekwaamheid in het ASM-programma.

Tijdens de opleiding leer je om vanuit een wetenschappelijke en praktische onderbouwing leuke en kwalitatieve beweegprogramma’s te schrijven. Dit doe je aan de hand van de schijf van 10; een schijf waarin alle vormen van bewegen zijn verpakt in 10 grondvormen. Hiermee richt jij je lessen in volgens het principe van breed motorisch opleiden.

bv SPORT en ASM

Het Athletic Skills Model (ASM) laat ons anders denken over sport en bewegen en richt zich op veelzijdig bewegen.

bv SPORT heeft als doel om ASM in de gemeente Leeuwarden te verankeren. Want als we kijken naar het vermogen om te bewegen (de motoriek), dan scoort de gemeente Leeuwarden laag tegenover het landelijke gemiddelde.

MQ-Scan: Week van de Motoriek: extra aandacht voor sport en bewegen – bv SPORT

Met de schijf van tien leg je de basis voor veelzijdig bewegen. Je combineert verschillende beweeg- en spelelementen en volgt 10 grondvormen die wetenschappelijk zijn onderbouwt. Deze grondvormen zijn belangrijk voor een optimale motorische ontwikkeling. Met het toepassen van deze grondvormen, kan jij als vakdocent of sportaanbieder het verschil maken!

Thema’s ASM-instructeursopleiding

Tijdens de opleiding komen verschillende onderwerpen aan bod:

  • Visie ASM
  • Talentontwikkelingsmodellen
  • Breed motorische ontwikkeling (BMO)
  • ASM-bouwstenen voor motorische vaardigheid, coördinatie en fitheid
  • Transfers of learning
  • Meso-planning toepassing van het ASM

Data opleiding

De startdatum voor 2023 is bekend! We starten vanaf woensdag 5 april 2023.

Opleidingsdag 1: woensdag 5 april van 16:00 – 20:30 uur

Opleidingsdag 2: woensdag 12 april van 16:00 – 20:30 uur

Opleidingsdag 3: woensdag 19 april van 16:00 – 20:30 uur

Opleidingsdag 4: woensdag 10 mei van 16:00 – 20:30 uur

Kosten opleiding

Start jij binnenkort met de 4-daagse opleiding? Dan kan je je vanaf nu inschrijven. Het opleidingsbedrag bedraagt € 1.050,-. Vaak is het mogelijk dat jouw werkgever een deel van de opleiding betaald. Vraag naar de mogelijkheden.

Aanmelden opleiding

De ASM-instructeursopleiding is een vierdaagse opleiding met theorie en praktijk op Hbo-niveau. Heb je de opleiding volledig afgerond? Dan ontvang je een erkend certificaat waarmee jij zelfstandig kwalitatieve beweegprogramma’s kunt opstellen.

Ben je geïnteresseerd in de ASM-instructeursopleiding? Meld je aan via het formulier hieronder. Met het invullen van dit formulier is je aanmelding nog niet definitief. Onze medewerker nemen contact met je op om samen de aanmelding definitief te maken.

De opleiding wordt aangeboden door de ASM-academy. Op hun website lees je meer over de opleiding en het programma.

ASM-instructeursopleiding

ASM-instructeursopleiding

Adventure Trail Leeuwarden

Event | 14 – 16 juni

Een sportief avontuur voor scholen en bedrijven!

Van 14 tot en met 16 juni wordt opnieuw de Adventure Trail georganiseerd. De run is een avontuurlijk multi-sportevenement waarbij deelnemers samen plezier beleven aan sport en bewegen én kennis maken met verschillende sportaanbieders uit de regio. Een unieke beleving voor jong en oud!

De buurtsportcoaches van bv SPORT werken mee aan de organisatie van de Adventure Trail en hebben het doel om dit evenement mogelijk te maken in de gemeente Leeuwarden.

Breed motorisch leren: een brede kijk op sport en bewegen

Dat is de onderliggende gedachte van dit evenement. We geloven in de kracht van het breed motorisch leren volgens het ASM-model. De verschillende sporten hebben meer met elkaar gemeen dan dat ze van elkaar verschillen en een samenwerking creëert een leerzame en sportieve omgeving voor deelnemers en organisatoren.

Wanneer?

De Adventure Trail wordt georganiseerd van 14 tot en met 16 juni. De inwoners van de gemeente Leeuwarden maken tijdens deze uitdagende parcours kennis met de verschillende sporten.

Op woensdag 14 juni is het aan het basisonderwijs om de snelste tijd neer te zetten. Op donderdag 15 juni organiseren we de ‘Special Heroes’ editie en op vrijdag 16 juni kunnen het voortgezet onderwijs- en het middelbaar beroepsonderwijs de strijd met elkaar aangaan.

De Adventure Trail wordt afgesloten met een parcours voor bedrijven op vrijdag 16 juni.

Waar?

De Adventure Trail wordt georganiseerd op locatie de Grote Wielen in Leeuwarden.

Voor wie?

Op woensdag 14 juni voor Leeuwarder basisscholen, op donderdag 15 juni voor Stichting ‘Special Heroes’, om mensen met een beperking te stimuleren om te bewegen. En op vrijdag 10 juni stellen we het parcours ter beschikking voor het voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs en bedrijven. Wil je meedoen met dit unieke event? Bestel hieronder je tickets!

Aanmelden

Aanmelden is nog niet mogelijk. Scholen kunnen hieronder hun gegevens achterlaten om op de hoogte te blijven zodra inschrijven mogelijk is.

Adventure Trail
Naam
Naam
Voornaam
Achternaam
Aanmelden basisonderwijs
Aanmelden Special Heroes
Aanmelden voortgezet onderwijs middelbaar beroepsonderwijs en bedrijven