Van 27 mei tot en met 9 juni 2024 zijn
de glijbanen in zwembad de Blauwe Golf gesloten
in verband met werkzaamheden.

ASM-instructeursopleiding: anders denken over bewegen

3-daagse opleiding

ASM-instructeursopleiding

De ASM-instructeursopleiding Advanced is bedoeld voor iedereen die in het bezit is van een diploma ALO, PABO met Leergang Vakbekwaamheid Bewegingsonderwijs, Fysiotherapie/Oefentherapie, Bewegingswetenschappen, Trainerslicentie (TC3) of CIOS/Sport en bewegen 3 of 4.
Start met de ASM-instructeursopleiding in Leeuwarden! Deze opleiding is een mooie aanvulling op je kwalificatie als vakdocent of gezondheids-/bewegingsdeskundige en is het eerste niveau (advanced) van bekwaamheid in het ASM-programma.

Tijdens de opleiding leer je om vanuit een wetenschappelijke en praktische onderbouwing leuke en kwalitatieve beweegprogramma’s te schrijven. Dit doe je aan de hand van de schijf van 10; een schijf waarin alle vormen van bewegen zijn verpakt in 10 grondvormen. Hiermee richt jij je lessen in volgens het principe van breed motorisch opleiden.

bv SPORT en ASM

Het Athletic Skills Model (ASM) laat ons anders denken over sport en bewegen en richt zich op veelzijdig bewegen.

bv SPORT heeft als doel om ASM in de gemeente Leeuwarden te verankeren. Want als we kijken naar het vermogen om te bewegen (de motoriek), dan scoort de gemeente Leeuwarden laag tegenover het landelijke gemiddelde.

MQ-Scan: Week van de Motoriek: extra aandacht voor sport en bewegen – bv SPORT

Met de schijf van tien leg je de basis voor veelzijdig bewegen. Je combineert verschillende beweeg- en spelelementen en volgt 10 grondvormen die wetenschappelijk zijn onderbouwt. Deze grondvormen zijn belangrijk voor een optimale motorische ontwikkeling. Met het toepassen van deze grondvormen, kan jij als vakdocent of sportaanbieder het verschil maken!

Thema’s ASM-instructeursopleiding

Tijdens de opleiding komen verschillende onderwerpen aan bod:

  • Visie ASM
  • Talentontwikkelingsmodellen
  • Breed motorische ontwikkeling (BMO)
  • ASM-bouwstenen voor motorische vaardigheid, coördinatie en fitheid
  • Transfers of learning
  • Meso-planning toepassing van het ASM

Data opleiding

De startdatum voor 2024 is bekend! We starten vanaf woensdag 18 september 2024.

Opleidingsdag 1: woensdag 18 september. Inloop vanaf 16:45 uur. Start 17:00 – 21:30 uur.

Opleidingsdag 2: woensdag 2 oktober. Inloop vanaf 16:45 uur. Start 17:00 – 21:30 uur.

Opleidingsdag 3: Woensdag 16 oktober. Inloop vanaf 16:45 uur. Start 17:00 – 21:30 uur.

Locatie: Sporthal Kalverdijkje, Kalverdijkje 77A, Leeuwarden.

De indeling van de opleidingsdagen zullen er als volgt uitzien. Na een eerste theoriedeel, volgt rond 18.15 uur de pauze met warme maaltijd. Voordat omstreeks 20.00 uur het praktijkgedeelte begint, start rond 18.45 uur het tweede theoriedeel. Elke bijeenkomst wordt rond 21.30 uur afgesloten.

Kosten opleiding

Start jij binnenkort met de 3-daagse opleiding? Dan kan je je vanaf nu inschrijven. Het opleidingsbedrag bedraagt € 1.095,-. Daarvoor krijg je tijdens elke bijeenkomst de nodige theorie aangereikt, een praktijkles, beweegtussendoortjes, les van aansprekende sprekers (waaronder de beide founders van het ASM René Wormhoudt en prof. dr. Geert Savelsbergh), toegang tot de ASM Campus (online leerplatform), de ASM Community, een warme maaltijd en een sportshirt. Bovendien kun je er voor 18 sportbonden en 3 fysiotherapie-organisaties accreditatiepunten voor halen. Vaak is het ook mogelijk dat jouw werkgever een deel van de opleiding betaald. Vraag naar de mogelijkheden.

Aanmelden opleiding

De ASM-instructeursopleiding is een vierdaagse opleiding met theorie en praktijk op Hbo-niveau. Heb je de opleiding volledig afgerond? Dan ontvang je een erkend certificaat waarmee jij zelfstandig kwalitatieve beweegprogramma’s kunt opstellen.

Ben je geïnteresseerd in de ASM-instructeursopleiding? Meld je aan via het formulier hieronder. Met het invullen van dit formulier is je aanmelding nog niet definitief. Onze medewerker nemen contact met je op om samen de aanmelding definitief te maken.

De opleiding wordt aangeboden door de ASM-academy. Op hun website lees je meer over de opleiding en het programma.

ASM-instructeursopleiding

ASM-instructeursopleiding