ASM-instructeursopleiding: anders denken over bewegen

4-daagse opleiding

ASM-instructeursopleiding

Ben jij in het bezit van een diploma ALO, PABO met Leergang Vakbekwaamheid Bewegingsonderwijs? Start dan met de ASM-instructeursopleiding in Leeuwarden! Deze opleiding is een mooie aanvulling op je kwalificatie als vakdocent en is het eerste niveau (advanced) van bekwaamheid in het ASM-programma.

Tijdens de opleiding leer je om vanuit een wetenschappelijke en praktische onderbouwing leuke en kwalitatieve beweegprogramma’s te schrijven. Dit doe je aan de hand van de schijf van 10; een schijf waarin alle vormen van bewegen zijn verpakt in 10 grondvormen. Hiermee richt jij je lessen in volgens het principe van BMO.

bv SPORT en ASM

Het Athletic Skills Model (ASM) laat ons anders denken over sport en bewegen en richt zich op een Breed Motorische Ontwikkeling (BMO).

bv SPORT heeft als doel om ASM in de gemeente Leeuwarden te verankeren. Want als we kijken naar het vermogen om te bewegen (de motoriek), dan scoort de gemeente Leeuwarden laag tegenover het landelijke gemiddelde.

MQ-Scan: Week van de Motoriek: extra aandacht voor sport en bewegen – bv SPORT

Met de schijf van tien leg je de basis voor veelzijdig bewegen. Je combineert verschillende beweeg- en spelelementen en volgt 10 grondvormen die wetenschappelijk zijn onderbouwt. Deze grondvormen zijn belangrijk voor een optimale motorische ontwikkeling. Met het toepassen van deze grondvormen, kan jij als vakdocent of sportaanbieder het verschil maken!

ASM-instructeursopleiding

Tijdens de opleiding komen verschillende onderwerpen aan bod:

  • Visie ASM
  • Talentontwikkelingsmodellen
  • Breed motorische ontwikkeling (BMO)
  • ASM-bouwstenen voor motorische vaardigheid, coördinatie en fitheid
  • Transfers of learning
  • Meso-planning toepassing van het ASM

Data opleiding

Opleiding dag 1: 31 augustus 16.00 – 20.30 uur in Sportcentrum Kalverdijkje.

Opleiding dag 2: 7 september 16.00 – 20.30 uur in Sportcentrum Kalverdijkje.

Opleiding dag 3: 20 september 16.00 – 20.30 uur in Sportcentrum Kalverdijkje.

Opleiding dag 4: 11 oktober 16.00 – 20.30 uur in Sportcentrum Rengers (ASM-Ruimte).

Kosten opleiding

Start jij binnenkort met de 4-daagse opleiding? Dan wordt dit nu extra aantrekkelijk doordat het Sportakkoord Leeuwarden een deel van de opleiding vergoed. Hierdoor is de opleiding een slimme investering waarmee jij je vakkennis flink uitbreidt!

Je betaalt als deelnemer alleen nu € 300,- in plaats van het volledige opleidingsbedrag van € 995,-.

Voorwaarden

Per organisatie of sportaanbieder mag maximaal één vak professional deelnemen aan de opleiding met een vergoeding van het Sportakkoord Leeuwarden.

Aanmelden opleiding

De ASM-instructeursopleiding is een vierdaagse opleiding met theorie en praktijk op HBO-niveau. Heb je de opleiding volledig afgerond? Dan ontvang je een erkend certificaat waarmee jij zelfstandig kwalitatieve beweegprogramma’s kunt opstellen.

Ben je geïnteresseerd in de ASM-instructeursopleiding? Meld je aan via het formulier hieronder. Met het invullen van dit formulier is je aanmelding nog niet definitief. Onze coördinatoren nemen contact met je op om samen de aanmelding definitief te maken.

De opleiding wordt aangeboden door de ASM-academy. Op hun website lees je meer over de opleiding en het programma.

ASM-instructeursopleiding

ASM-instructeursopleiding