PLAYCE Rengers geopend

Op zaterdag 17 september 2022 werd de eerste ASM gymzaal in Fryslân geopend, de nieuwe PLAYCE in Sportcentrum Rengers.

De opening van PLAYCE werd aangekondigd door Johan van der Kooi, directeur bv Sport: „We zijn ontzettend trots dat we deze gymzaal in Leeuwarden openen. Dit geeft een verfrissende kijk op het bewegingsonderwijs in de gemeente.”

Na het welkomstwoord van Van der Kooi, was het de beurt aan Judoka Sanne Vermeer om de handeling rondom de officiële ingebruikname te verrichten. Gewapend met pijl en boog was het een schot in de roos voor Sanne. Ze mikte op het ‘Elfstedenspel’ en wist daarbij direct de Friese hoofdstad te raken.

De komende periode maakt Sanne zich, samen met bv SPORT, hard voor een veelzijdige aanpak als het om bewegen in de gemeente gaat. „Ik ben trots dat ik ambassadeur ben van de visie van bv SPORT. Als judoka weet ik hoe belangrijk het is om veelzijdig te bewegen. Het maakt je beter in je sport”, aldus Sanne, met een grote glimlach.

Athletic Skills Model

PLAYCE Rengers is een nieuwe gymzaal die de ontwikkeling in de sport stimuleert op basis van de Schijf van 10 vanuit het Athletic Skills Model. Met de verbouwing van sportcentrum Rengers, aan de Fiswerderweg in Leeuwarden, zagen wij de kans hier ‘de sportzaal van de toekomst’ te bouwen. 

PLAYCE is een gevarieerde en uitdagende omgeving die je verleidt om samen met plezier te sporten, spelen én te oefenen. De nieuwe gymzaal heeft kleurrijke spelelementen en grafische speelpatronen. Hierdoor biedt de nieuwe zaal oneindig veel mogelijkheden om veelzijdig te bewegen. De asymmetrische inrichting en diverse ondergronden zorgen ervoor dat er ruimte is voor een veelzijdig beweegaanbod. Hierdoor richt de nieuwe gymzaal zich op een breed motorische aanpak die past binnen de visie van bv SPORT: iedereen een leven lang blij van sport!

De opening op zaterdag 17 september 2022 werd meteen een beweegfeest! Vooral de aanwezige kinderen konden in deze uitdagende omgeving niet stil blijven staan en maakten spontaan gebruik van alle mogelijkheden van de zaal.