Sportfonds: Jeugdfonds en Volwassenenfonds Sport & Cultuur

Te weinig geld voor een sportclub of zwemles?

Wil je kind graag op voetballen, turnen, streetdance, judo of een zwemdiploma halen, maar is er thuis te weinig geld? Of ben jij 18 jaar of ouder en blijft er geen geld over om mee te doen aan activiteiten als zwemles, muziekles, fitness, voetbal, theater- of dansles? Doe dan een aanvraag bij het Jeugd- of Volwassenenfonds Sport & Cultuur.

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie of het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is. Zij betalen voor kinderen en jongeren tussen de 0 en 18 jaar de contributie of het lesgeld en eventueel de spullen zoals sportkleding of dansschoenen.

Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur zorgt ervoor dat het lesgeld en/of materialen worden betaald voor volwassenen die leven rond het bestaansminimum.

Hoe werkt het?

1. Aanvraag

Vul het digitale aanvraagformulier in, zodat onze buurtsportcoach met jouw aanvraag aan de slag kan.

  2. Beoordeling

  Onze buurtsportcoach stuurt jouw aanvraag naar het Jeugd- of Volwassenenfonds Sport en Cultuur. Dit duurt 3 weken.

  3. Aanmelden

  Na goedkeuring vanuit het fonds, kun je jezelf of je kind aanmelden bij de sportclub, dansschool of andere organisatie.

  De aanvraag voor een bijdrage kan worden gedaan door een intermediair. Dit is bijvoorbeeld een buurtsportcoach van bv SPORT. Vul hiervoor onderstaand aanvraagformulier in.

  Het Jeugd- of Volwassenenfonds Sport en Cultuur zorgt voor de betaling van de contributie of het lesgeld direct aan de sportclub/lesgever. Je ontvangt zelf geen geld.

  Let op:
   Er moet ieder jaar een nieuwe aanvraag gedaan worden.


  Wist je dat je ook een aanvraag kunt doen voor bijvoorbeeld schoolspullen of een verjaardagbox voor je kind? Dit kan via www.samenvoorallekinderen.nl