Rookvrij - logo

10-12-2018

Is jouw sportclub al Rookvrij?

 

Wij streven ernaar om alle
accommodaties rookvrij te maken.


 

Rookvrij in Leeuwarden

Wij hebben een duidelijk standpunt: Kinderen laten opgroeien in een rookvrije omgeving en zo meehelpen aan een rookvrije generatie. Zien roken, doet roken. Iedere week raken honderden kinderen in ons land verslaafd aan roken. Rookvrije sportterreinen dragen bij aan een rookvrije generatie. Daarom hebben de gemeente Leeuwarden en bv SPORT niet alleen voor rookvrije gebouwen gekozen maar ook voor rookvrije sportterreinen. De sportaccommodaties van bv SPORT zijn een plek waar kinderen en volwassenen kunnen sporten en bewegen, een plek waar men kan werken aan een gezonde leefstijl. Niet-roken hoort ook bij een gezonde leefstijl, bovendien gaan roken en sporten wat ons betreft niet samen.

Bv SPORT heeft onder andere in en rondom de door haar beheerde en geëxploiteerde sport-accommodaties rookvrije zones ingesteld. De rookvrije zones zijn te herkennen aan blauwe boordjes "Rookvrije Generatie".

In Leeuwarden hebben een aantal clubs het voortouw genomen door volledig rookvrij te worden. 

Onderstaande sportclubs zijn geheel rookvrij!

- VV WWS - Wirdum

- C.V.V. Blauw Wit '34

- F.V.C

- L.A.C. Frisia 1883

- Rugbyclub Greate Pier

- MHCL Hockeyclub

 

bv SPORT biedt hulp bij het rookvrij maken van jouw sportvereniging. Heb je hulp nodig om dit initiatief op te zetten of aan te kaarten binnen jouw vereniging? Of ben je al verder en wil je draagvlak crëeren binnen jouw sportclub? Wij kunnen helpen! Neem voor meer informatie contact op met Sido de Schiffart.
 

 

Samen gaan we voor een Rookvrije Generatie!

 

 

Rookvrij Kinderspel

Geef aan dat jij jouw sportvereniging rookvrij wil hebben op rookvrij.nl.
Zo kan iedereen zien dat er behoefte is aan bescherming van kinderen tegen de verleiding om te gaan roken en tabaksrook. Inmiddels is er al ruim 50.000 keer getekent voor een rookvrije sportclub en speelplaats.

 

Jij kan ook tekenen!

 

Lees het verhaal van Thijn. Hij maakt er werk van om zijn sportclub rookvrij te maken!