bv SPORT organiseert cursus MVKT

28-02-2019

bv SPORT organiseert cursus MVKT

Voor (sport)verenigingen zijn vrijwilligers onmisbaar. Toch blijkt het lastig om nieuwe vrijwilligers te werven. Om sportverenigingen hierbij te ondersteunen organiseert bv SPORT vanaf 27 maart 2019 in Sportcentrum Kalverdijkje de cursus ‘Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd’ (MVKT).

 

“Vanuit de sportverenigingen kregen we te horen dat er behoefte is aan ondersteuning op het gebied van vrijwilligersbeleid en –werving”, vertelt Sido de Schiffart, coördinator Sportontwikkeling bij bv SPORT. “De cursus MVKT is ontwikkeld door Sportservice Nederland en wordt gegeven door daarvoor opgeleide cursusleiders van onder andere Sport Fryslân. De cursus biedt gegarandeerd resultaat; sportverenigingen scoren binnen de kortste keren nieuwe vrijwilligers!”

 

Inzicht in taken en beleid

Tijdens de cursus wordt onder andere aandacht besteed aan waar binnen de vereniging behoefte aan is. “Door meer inzicht te krijgen, weet je beter wat er nodig is en kun je effectiever nieuwe vrijwilligers aantrekken.” Andere onderwerpen die aan bod komen zijn het verbeteren van het imago van vrijwilligerswerk en het persoonlijk betrekken van leden en ouders van jeugdleden bij de vereniging.

 

De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten. “We vragen verenigingen om met minimaal twee en maximaal vier mensen deel te nemen aan de training. Je krijgt thuiswerk opdrachten mee en zo kun je met elkaar sparren en het vrijwilligersbeleid ook echt sámen doen.” Een online coach kijkt mee en ondersteunt het traject. Via e-learning staan deelnemers in contact met andere verenigingen, om zo kennisdeling te stimuleren.

 

“We zijn blij dat we deze training gratis kunnen aanbieden aan sportverenigingen en hopen op een grote opkomst!”

 

Aanmelden

Er is plek voor 15 (sport)verenigingen tijdens de cursus, dus wees er snel bij! Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar: sportontwikkeling@bvsport.nl. Vermeld hierbij de naam van de vereniging en de naam, functie en mailadres van de deelnemer(s).

 

Datums, tijdstip, tijdsinvestering

Vanaf 18.30 uur zijn deelnemers welkom en staan er soep en broodjes klaar. De cursus start om 19.15 uur en duurt twee uur. De datums zijn:

  • Woensdag 27 maart 2019
  • Dinsdag 16 april 2019
  • Donderdag 16 mei 2019

De laatste avond wordt gepland in overleg met de cursisten.

28-02-2019

Buurtsportcoaches Leeuwarden organiseren vlogchallenge voor basisscholen

De buurtsportcoaches van bv SPORT, actief in gemeente Leeuwarden, organiseren van 11 tot en met 15 maart 2019 een vlogchallenge voor basisscholen.

 

“We doen dit om, tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd, aandacht te vragen voor bewegen op de basisschool”, vertelt buurtsportcoach Jolanda Frericks. “School is natuurlijk een geschikte plek om, ook buiten de gymles, lekker te spelen en sporten!”

 

Bewegen op jouw school: laat het zien!

Elke basisschool in gemeente Leeuwarden wordt uitgenodigd om een vlog van maximaal vijf minuten te maken, waarin de school laat zien wat ze doen aan bewegen buiten de gymles en uitlegt waarom dit belangrijk is. Buurtsportcoach Lennart Adema: “We zetten deze filmpjes op onze website en social media en hopen dat scholen zo elkaar gaan inspireren om meer aandacht te hebben voor bewegen.”

 

Met deelname kunnen de scholen in de prijzen vallen. “En mooie prijzen ook!” zegt Harmke Kingma, ook buurtsportcoach, enthousiast. “Decathlon in Leeuwarden heeft waardebonnen beschikbaar gesteld van € 200, € 150 en € 100. Hiermee kunnen de scholen sport- en spelmateriaal kopen om meer bewegen op school beschikbaar te maken.”

 

Per school kan één vlog ingediend worden tot en met 20 maart 2019. De prijsuitreiking is op woensdag 27 maart om 11.00 uur in de Decathlon in Leeuwarden.

 

Klik hier voor meer informatie over de vlogchallenge.

Trainen en coachen van jongeren met autisme

19-02-2019

Trainen en coachen van jongeren met autisme

Op dinsdag 9 april 2019  biedt Academie voor Sportkader in Sportcentrum Kalverdijkje in Leeuwarden de traning Trainen en coachen van jongeren met autisme aan.

 

Een kind met autisme voelt zich niet automatisch op z’n gemak bij een sportvereniging. Iemand met autisme verwerkt prikkels namelijk anders dan de meeste andere kinderen. Dat zorgt soms voor onrust of onbegrip, zowel bij het kind zelf als bij direct betrokkenen. Nieuwe omstandigheden zijn lastig, routine is er nog niet en ze voelen zich vaak onbegrepen. Jij kan een groot verschil maken in het sportplezier én het leven van je pupil. Ben je er ook voor een kind met autisme?

 

Is deze training echt iets voor jou? Ga dan voor meer informatie naar de website van sportopleidingen.nl.

 

Nieuwe website sportopleidingen.nl

Onlangs is de nieuwe website van sportopleidingen.nl gelanceerd. Het vernieuwde platform voor trainers, bestuurders, scheidsrechters, opleiders en vrijwilligers is dé plek voor competentiegerichte sportopleidingen en bijscholingen.

 

Fout bij verzending facturen

04-02-2019

Fout bij verzending facturen

Door een technische fout in ons administratiesysteem zijn in de afgelopen nacht onterecht facturen naar onze klanten verzonden. Heeft u op 4 februari 2019 tussen 0.30 en 7.00 uur facturen van ons ontvangen, dan kunt u deze als niet verzonden beschouwen.

Onze excuses voor het ongemak.