bv SPORT organiseert Nationale ZwemChallenge

16-05-2019

bv SPORT organiseert Nationale ZwemChallenge

Hoe weet je of jij én je familieleden nog steeds zwemveilig zijn? In zwembaden de Blauwe Golf in Leeuwarden en It Gryn in Stiens kom je erachter. bv SPORT organiseert daar op zaterdag 25 mei en 29 juni (It Gryn) en zaterdag 8 en 22 juni (de Blauwe Golf) de Nationale ZwemChallenge voor jong en oud. Van 15.00 tot 15.30 is er een survivalchallenge (met kleding aan) en van 15.30 tot 16.00 uur een funchallenge (zonder kleding). Deelname geeft inzicht in de huidige zwemvaardigheden ten opzichte van de Nationale Norm Zwemveiligheid.

 

Onderzoek vanuit het kennisproject NL Zwemveilig laat zien dat de vaardigheden die iemand beheerste ten tijde van het behalen van de zwemdiploma’s meestal na een bepaalde periode achteruitgaan. Ook worden zwemvaardigheden vaak overschat. Dit kan zorgen voor risicovolle situaties bij kinderen en volwassenen.

 

“Daarom organiseert de Nationale Raad Zwemveiligheid de Nationale Zwemchallenge”, vertelt Arnold van Oostrum, bedrijfsleider zwembaden bij bv SPORT. “Zij hebben als motto: ‘Heel Nederland zwemveilig’. Daar dragen wij natuurlijk graag een steentje aan bij. Daarom organiseren wij in mei en juni 2019 de Nationale ZwemChallenge in de Blauwe Golf en It Gryn.”

 

Tijdens de Nationale ZwemChallenge leggen de deelnemers een parcours af. “Elke deelnemer krijgt daarna een deelnamecertificaat. Hierop geven we per onderdeel aan hoe de deelnemer heeft gepresteerd. Eventueel kunnen we dan een vervolgtraject aanbieden.”

 

Bezoekers van het zwembad kunnen op 25 mei en 8, 22 en 29 juni kosteloos deelnemen aan de ZwemChallenge, na aanschaf van een entreekaartje. De ZwemChallenge is voor jong en oud. Enige voorwaarde aan deelname is dat de deelnemer minimaal in bezit is van zwemdiploma A.