Aantrekkelijk aanbod voor vrijwilligerswerk

28-08-2017

Aantrekkelijk aanbod voor vrijwilligerswerk

Vrijwilligers zijn onmisbaar in de Fryske mienskip: Zo zorgen ze onder andere dat het dorpshuis draaiend blijft, bieden zij ondersteuning in verzorgingstehuizen, staan zij in de sportkantine en zijn zij EHBO’er op evenementen. De provincie Fryslân stelt daarom vouchers beschikbaar, zodat vrijwilligers een training of workshop naar keus kunnen volgen. Hiermee wil de provincie Fryslân niet alleen vrijwilligers nóg meer plezier in hun vrijwilligerswerk bezorgen, maar ook haar waardering voor vrijwilligers laten zien.

Bent u vrijwilliger? Dan leest u hieronder wat u kunt doen om ook gratis óf met korting een training of workshop te volgen.

Voor wie?

Alle vrijwilligers uit Fryslân kunnen een voucher inzetten. Het maakt niet uit welk vrijwilligerswerk u precies doet en waar u dat doet.

Hoe werkt het?

De vouchers kunnen worden gebruikt voor de trainingen en workshops op de groene kant van de website van de VA Fryslân. Hier vindt u een groot en divers aanbod van trainingen en workshops dat alleen maar groeit! Door een voucher in te zetten kunt u óf helemaal gratis óf met een flinke korting de training of workshop van uw keus volgen. De waarde van de voucher hangt af van de prijs van de training of workshop die u kiest en kan oplopen tot wel €100,-. Bij elke training of workshop staat wat u na het inzetten van uw voucher nog moet bijbetalen. U kunt maximaal één voucher gebruiken.

Hoe krijg en gebruik ik een voucher?

Om het zo gemakkelijk mogelijk te maken, wordt een voucher in één klik aangevraagd én gebruikt. De eerste stap is het uitkiezen van de training of workshop die u wilt doen. Klik vervolgens op de inschrijf-knop en vul uw gegevens in. Hier kunt u ook aanvinken of u uw voucher in wilt zetten. Het vooraf aanvragen van een voucher is zo dus niet nodig en u hoeft geen code in te vullen. Alleen het vinkje aanklikken is genoeg.

Als uw inschrijving door de VA Fryslân is ontvangen, krijgt u een bevestigingsmail. Als u zich heeft ingeschreven voor een training of workshop en u moet nog bijbetalen, dan regelt de organisator van de training of workshop dat met u. Deze neemt vanzelf contact met u op.

Nog even geduld…

De website is er klaar voor: het inzetten van vouchers is mogelijk. In de zomer is het aanbod aan trainingen en workshops helaas minder groot. Zit er nu niks voor u tussen? Kom dan vooral terug in september, wanneer het aanbod divers en uitgebreid is. Wilt u een seintje wanneer het zover is? Schrijf u dan hier in voor de nieuwsbrief. U wordt dan op de hoogte gehouden van alle (nieuwe) trainingen en workshops van de VA Fryslân.

Ik heb een vraag

Heeft u vragen of lukt het niet om een voucher te gebruiken? Klik hier en neem contact op met de VA Fryslân.

Magere Weide

23-08-2017

Werkzaamheden op Magere Weide, Wiarda en Nijlân

Sinds juli  zijn er nieuwe projecten gestart op de Magere Weide, Wiarda (nieuwe kunstgrasvelden) en renovatie Atletiekbaan Nijlân. Via dit overzicht van foto's kunt u kijken naar de werkzaamheden die er plaats vinden.

Ruim baan voor banenzwemmen!!

03-08-2017

Ruim baan voor banenzwemmen!!

Met ingang van de start van het nieuwe seizoen, zaterdag 2 september, verruimt bv SPORT de openingstijden van het 25 – meter bassin.


Vooral de extra opening op het einde van de middag is een extra aanvulling op het huidige aanbod.

Hierdoor bieden de zwembaden Blauwe Golf, Kalverdijkje en sportcentrum It Gryn ruime openingstijden voor het banenzwemmen.

Zone indeling

Om voor iedere zwemmer het banenzwemmen tot een succes te maken gaan we een het 25-meter bassin opdelen in 3 verschillende zones: recreatieve banenzwemmers, sport banenzwemmers en de topsport banenzwemmers. Voor de laatste 2 categorieën hanteren we het ‘rondje zwemmen’ (rechts van de baan heen en links weer terug.)

Deze banen worden gescheiden middels een drijflijn.

Afhankelijk van het aantal zwemmers kunnen de banen qua categorie aangepast worden.