Finales Cruyff Court 6 vs 6 gespeeld

28-03-2019

Finales Cruyff Court 6 vs 6 gespeeld

De finales van het jaarlijks terugkerende voetbalevenement op het Cruyff Court in de Leeuwarder wijk Heechterp – Schieringen werden gespeeld op woensdag 27 maart 2019. Bij de jongens won het team ‘Wynwizer 8a jongens’ en bij de meisjes ‘Wynwizer 8b meisjes’. Deze teams gaan door naar de regiofinales.

 

Minstens zo belangrijk tijdens het toernooi is het thema ‘respect’. Onder toeziend oog van wethouder Hilde Tjeerdema tekenden de teamcaptains van de verschillende teams de ‘respectvlag’.

 

Respect Awards

Ook werden de Respect Awards uitgereikt. Deze zijn gewonnen door ‘Het Palet 2 jongens’ en ‘Plataanschool meiden’. Gedurende elke wedstrijd van het toernooi geven de scheidsrechters respectpunten per team. Op hun wedstrijdkaartje geven ze de score aan van 1 punt (onsportief) tot 5 punten (sportief). Na afloop van de wedstrijden beoordeelt de organisatie alle teams op hun gedrag buiten de wedstrijden om én het gedrag van de supporters (maximaal 5 punten).

Cursus Leider Sportieve Recreatie (LSR) van start!

13-03-2019

Cursus Leider Sportieve Recreatie (LSR) van start!

Achttien enthousiaste deelnemers zijn eind februari gestart met de cursus Leider Sportieve Recreatie. Tijdens deze cursus leer je op een leuke, interactieve manier sport- en spelactiviteiten leiden voor verschillende doelgroepen.

 

De eerste indruk van de deelnemers was goed! "Ik vond het erg leuk, de spellen waren leuk om te doen!" reageert één van de deelnemers. "Vooral het achtvakkenspel vond ik erg leuk", vertelt één van de andere cursisten.

 

De groep cursisten is een mix van Mbo-studenten Sociaal Werk aan ROC De Friese Poort en inwoners uit de gemeente Leeuwarden die zichzelf hebben aangemeld. Lennart Adema, buurtsportcoach vertelt: “Het is een meerwaarde voor beide groepen dat ze samen de cursus volgen, ze leren daardoor ook weer van elkaar.”

De cursus duurt nog tot en met juli 2019.